Sportul despre care Vladimir Putin spune că îi ajută pe oameni să își dezvolte calități morale
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Sportul despre care Vladimir Putin spune că îi ajută pe oameni să își dezvolte calități morale / Foto: Kremlin.ru
Sportul despre care Vladimir Putin spune că îi ajută pe oameni să își dezvolte calități morale / Foto: Kremlin.ru
Vladimir Putin susține despre un sport că i-ar ajuta pe cei care îl practică să îi dezvolte calități morale.

Președintele rus Vladimir Putin a spus că sambo contribuie la dezvoltarea celor mai bune calități morale la o persoană, scrie bv02.info.

Întâmpinând oaspeții și participanții la Cupa Președintelui Federației Ruse la SAMBO, politicianul a declarat:

"Născut în țara noastră în urmă cu 85 de ani, acest tip unic de arte marțiale combină cele mai bune practici ale artelor marțiale naționale, aduce înalte calități morale, rezistență și autodisciplină unei persoane".

Putin a mai afirmat că sambo-ul devine din ce în ce mai popular, iar competițiile organizate au o contribuție semnificativă la dezvoltarea acestui sport. Potrivit președintelui rus, competițiile, care au avut loc în perioada 3-5 iunie la Luzhniki, au devenit un eveniment festiv și vor contribui la păstrarea moștenirii lui Viktor Spiridonov, Vasily Oshchepkov, Anatoly Kharlampiev și alți compatrioți celebri care au stat la originile acestui sport.

Detalii despre sambo

Sambo este un sport de luptă care a fost dezvoltat în Uniunea Sovietică în anii 1920-1930. Cuvântul "sambo" este un acronim în limba rusă pentru "самооборона без оружия", ceea ce înseamnă "autoapărare fără arme". Sportul a fost conceput ca un sistem de luptă eficient, care combină tehnici din diferite arte marțiale și stiluri de luptă.

Sambo a fost dezvoltat de Vasili Oshchepkov și Viktor Spiridonov, care au fost influențați de judo și alte stiluri de luptă tradiționale. Scopul principal al sambo este de a dezvolta tehnici de luptă eficiente pentru autoapărare, dar a devenit și un sport de competiție.

Există două stiluri principale de sambo: sambo de luptă (sportiv) și sambo de autoapărare. Sambo de luptă este o disciplină sportivă cu reguli clare și este recunoscută ca un sport de către Federația Internațională de Sambo (FIAS). Competițiile de sambo de luptă implică tehnici de aruncare, prindere și lovituri, și se desfășoară într-o sală de luptă.

Sambo de autoapărare se concentrează pe tehnici de luptă eficiente în situații de autoapărare reală. Acesta include tehnici de atac și apărare împotriva diferitelor tipuri de atacuri, cum ar fi lovituri, strangulări și proiectile.

Sambo a câștigat popularitate la nivel mondial și este practicat în prezent în multe țări. Este inclus ca disciplină în Jocurile Mondiale și a fost propusă pentru a fi inclusă în programul olimpic în viitor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel