Sportivii din Rusia şi Belarus, excluşi de Federaţia Internaţională de Biatlon din concursurile de Cupă Mondială
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Fede Roveda)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Fede Roveda)
Federaţia Internaţională de Biatlon (IBU) i-a suspendat pe sportivii din Rusia şi Belarus din concursurile de Cupă Mondială.

Federaţia Internaţională de Biatlon (IBU) s-a raliat campaniei internaţionale de condamnare a invaziei Ucrainei şi i-a suspendat pe sportivii din Rusia şi Belarus din concursurile de Cupă Mondială, transmite DPA. IBU a ascultat de recomandarea Comitetului Internaţional Olimpic de a exclude sportivii celor două ţări agresoare din toate competiţiile şi a suspendat calitatea de membru a celor două federaţii din Rusia şi Belarus, începând cu 17 martie. Iniţial, IBU a permis sportivilor celor două ţări să participe ca neutri la competiţiile sale, dar fără să utilizeze simbolurile lor naţionale.

Sportivii din Rusia şi Belarus au anunţat că ei nu vor să concureze în aceste circumstanţe în ultimele concursuri din acest sezon, în Finlanda, Estonia şi Norvegia, astfel că suspendarea lor nu are impact deosebit pentru restul sezonului de Cupă Mondială, scrie Agerpres.

Sportivii din Rusia şi Belarus au fost suspendaţi de majoritatea federaţiilor internaţionale sportive, excepţii făcând nataţia, tenisul şi automobilism.

FIFA şi UEFA suspendă cluburile şi echipele naţionale din Rusia

De asemenea, luni, Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) şi Federaţia Europeană de Fotbal (UEFA) au anunţat suspendarea cluburilor şi echipelor naţionale din Rusia din competiţiile internaţionale până la noi ordine, transmit agenţiile internaţionale de presă., potrivit Agerpres.

În urma acestei decizii, Rusia a fost exclusă de la Cupa Mondială din 2022, al cărui turneu final va avea loc în Qatar, la finalul anului (21 noiembrie-18 decembrie). Rusia urma să joace în martie un baraj cu Polonia în primul tur, iar dacă trecea apoi de turul al doilea al acestui play-off obţinea biletul pentru CM 2022, însă atât federaţia poloneză, cât şi potenţialele adversare ulterioare şi-au exprimat refuzul de a disputa acest baraj cu naţionala Rusiei, după invadarea Ucrainei.

Totodată, UEFA a anunţat ruperea, cu efect imediat, a contractului de sponsorizare cu gigantul rus Gazprom, partener al forului continental din 2012.

Contractul era estimat la 40 de milioane de euro pe an de presa de specialitate şi acoperea Liga Campionilor, competiţiile internaţionale organizate de UEFA, precum şi EURO 2024, care va avea loc în Germania. Spartak Moscova, ultima echipă din Rusia rămasă în cupele europene, a fost exclusă din Europa League, unde urma să joace în optimi contra formaţiei germane RB Leipzig.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel