Sportiva din Belarus cu viză umanitară a părăsit Japonia. Care este destinația unde va fi în siguranță
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pexels
Pexels
Atleta din Belarus care a primit azil politic din partea Poloniei a părăsit Japonia. 

Atleta din Belarus care a cerut azil politic în Japonia a părăsit peninsula niponă, cu destinația Viena. Cristina Timanovskaia, de 24 de ani, a primit o viză umanitară din partea Poloniei. 

Era de așteptat ca această să se ducă direct către Varșovia, Polonia, dar destinația a fost schimbată în ultimul moment. Aceasta a explicat că acțiunile sale nu sunt un protest politic. 

„Îmi iubesc țara și nu mi-am trădat patria. Această situație este despre greșelile care au fost făcute de oficialii noștri la Olimpiadă”, a spus Timanovskaia. 

A primit azil politic din Polonia

Timanovskaia cerut azil politic prin intermediul Comitetului Olimpic Internațional, după ce echipa din care făcea parte a încercat să o trimită cu forța înapoi în țară. Polonia i-a oferit acesteia o viză umanitară, la doar câteva ore după ce Timanovskaya a refuzat să se îmbarce în zborul ce ar fi dus-o înapoi în Belarus, unde, aceasta se temea că ar fi fost arestată, relatează CNN. 

Marcin Przydacz, ministrul de externe polon, a anunțat pe Twitter faptul că atleta a primit o viză din partea țării sale. 

„Polonia va face orice este necesar pentru a o ajuta să își continue cariera sportivă. Polonia susține solidaritatea”, a scris Przydacz.

Plănuia să se ducă în Polonia

Przydacz a dezvăluit mai târziu că sportiva de 24 de ani plănuia să călătorească în Polonia în zilele ce urmau competiției olimpice de la Tokyo. 

„Conform deciziei sale, asta a auzit consulul nostru din Tokyo, aceasta plănuia să vină în Polonia în zilele ce urmau pentru a ajunge în Varșovia. Și dacă își dorește, își poate continua cariera sportivă în Polonia”, a adăugat Przydacz. 

În cursul zilei de luni, agenția de știri Reuters a comunicat faptul că Timanovskaya a fost văzută intrând în ambasada Poloniei de la Tokyo. 

Timanovskaya trebuia să ia parte la competiția de alergare, proba de 200 de metri, însă cei din echipa sa au încercat să o trimită cu forța acasă, după ce sportiva a criticat autoritățile sportive naționale, care au înscris-o în proba de 400 de metri fără permisiunea ei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel