Sporting Lisabona, campioană în Portugalia după 18 ani. Ultimul titlu, cu Boloni pe bancă şi Marius Niculae în teren
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Sporting Lisabona
Facebook Sporting Lisabona
Sporting Lisabona a reuşit să ia titlul în Portugalia după un sezon aproape perfect, în care nu a pierdut niciun meci în 32 de etape. 

Este primul titlu al lusitanilor după 18 ani. La ultimul trofeu, obţinut în sezonul 2001-2002, pe banca echipei se afla Ladislau Boloni, iar în teren se afla Marius Niculae, fostul atacant al naţionalei României. 

În plus, Sporting Lisabona îl avea şi pe Cristiano Ronaldo pe teren la ultimul campionat cucerit. Ultimele 17 campionate au fost cucerite de FC Porto (11) şi Benfica Lisabona (7). 

În acest sezon, Sporting a obţinut 25 de victorii şi 7 remize în 32 de etape. Mai sunt două etape de jucat din campionatul Portugaliei, dar titlul este acontat matematic. 

Conflicte între suporteri şi autorităţi 

După ce au primit medaliile de campioni, jucătorii lui Sporting au celebrat pe străzile din Lisabona, alături de fanii care s-au adunat în număr mare.

Au existat și conflicte între fanii noii campioane a Portugaliei și autorități, însă cuvântul de ordine printre suporterii lui Sporting a fost "fiesta". Dintr-un autobuz descoperit, jucătorii au prezentat trofeul în sunetul asurzitor al artificiilor care au luminat cerul, conform digisport.ro.

Cristiano Ronaldo, mesaj de la distanţă 

După ce au cucerit titlul, „alb-verzii” au fost felicitați de Cristiano Ronaldo, fotbalist dat în fotbalul mare de Sporting CP. CR7 a distribuit pe contul său de Instagram o fotografie postată de clubul portughez și a scris „Felicitări, campionilor!”. 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Cristiano Ronaldo (@cristiano)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel