"SpongeBob Pantaloni Pătrați", catalogat drept "violent" și "rasist" de o profesoară
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Serialul „SpongeBob Pantaloni Pătrați” a fost numit „violent" și „rasist" de Holly M. Barker, o profesoară universitară din Washington, susținând că acesta normalizează și încurajează colonizarea populațiilor indigene, potrivit nme.com.

Holly Barker susține că orașul Bikini Bottom din universul fictiv este inspirat de un recif de corali din atolul Bikini, aflat în zona Insulelor Marshall, Oceanul Pacific. În timpul Războiului Rece, oamenii nativi din atolul Bikini au fost mutați pentru ca armata americană să poată efectua teste nucleare în regiune.

Astfel, în anul 1946, Statele Unite ale Americii au efectuat doua teste nucleare în zonă, menite să analizeze expunerea la radiații. În următoarele cinci decenii, peste 1000 de teste nucleare au fost realizate de S.U.A. în regiune.

„SpongeBob Pantaloni Pătrați și prietenii lui joacă un rol în normalizarea colonizării tărâmurilor indigene și eliminării oamenilor din atolul Bikini, de pe tărâmul lor nonficțional", a declarat Holly Baker, notează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel