Spitalul Județean Suceava găsit responsabil pentru moartea a 3 bebeluși din cauza infecțiilor nosocomiale. Va trebui să plătească despăgubiri de 650.000 de euro
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Sursa foto: AGERPRES
Sursa foto: AGERPRES
În 2016 au murit 3 bebeluși, doi în luna februarie și unul în luna august, din cauza infecțiilor nosocomiale, iar Spitalul Județean Suceava a fost găsit responsabil în urma infectării nou născuților.

Spitalul Județean Suceava a fost dat în judecată în 2021 de către Parchetul De Pe Lângă Judecătoria Suceava. În 2016 au murit 3 bebeluși, doi în luna februarie și unul în luna august, din cauza infecțiilor nosocomiale. Ancheta a arătat că spitalul avea coloana de apă infectată cu Pseudomonal aeruginosa, bacterie cunoscută sub numele de piocieanic. 

Dacă inițial spitalul a negat în continuu că ar fi avut o implicare sau o cauzalitate directă între nou născuți și unitatea medicală, în cele din urmă ancheta a arătat că ar fi trebuit ca cei de la spital să ia măsuri de prevenire a infecției nosocomiale. Acum instanța suceveană a dat câștig de cauză doar pentru o singură familie. Spitalul va trebui să plătească despăgubiri de 650.000 de euro, din care 150.000 doar surorii nou născutului. De asemenea, va trebui să plătească 1.260.000 de lei drept amendă penală.

Toată această pronunțare este în prima instanță, iar spitalul are termen 10 zile pentru a contesta această decizie a judecătorilor suceveni, conform Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel