Spitalul de Urgență București, precizări după ce s-a spus că un medic de acolo ar fi vândut medicamente lui Vlad Pascu
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Vlad Pascu Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Vlad Pascu Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Ca urmare a informațiilor contradictorii apărute în mass-media cu privire la un posibil angajat al Spitalului Clinic de Urgență București care vindea medicamente lui Vlad Pascu, Spitalul Clinic de Urgență București face următoarele precizări:  

„Spitalul nu a achiziționat produsele Oxycodona si Xanax.


Spitalul are implementate, conform legii, măsurile de securiate fizică și procedurală în ceea ce privește medicația în general și medicația specială în particular. Acest lucru a fost constatat și de comisia care a verificat tot ceea ce este legat de medicația specială (din care fac parte si substanțele opiacee), după tentativa de efractie în farmacia spitalului de la finele anului trecut. Cu acest aspect nu s-au sesizat abateri de la legislație și nici lipsuri din  gestiune ale acestor substanțe.

Totodată, domnul doctor Bogdan Oprița, șeful Departamentului UPU SMURD și purtătorul de cuvânt al Spitalului spune că: “Indiferent care este profesia acestui posibil angajat al spitalului (uneori menționat ca “supranumit doctorul”, alteori spunâdu-se că este doctor) suntem primii care dorim aflarea adevărului. În acest sens, Spitalul Clinic de Urgență București va asigură că va coopera deplin cu instituțiile abilitate dacă va fii solicitat.” 

De asemenea, șeful Secției Clinice ATI2 - Toxicologie, Conferențiar Universitar Doctor Radu Țincu precizează: “De când lucrez în acest spital nu a existat oxycodona achiziționată de farmacia spitalului. În acest sens, niciodată în spital nu s-a utilizat aceasta substanță!””

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel