Urmărește emisiunea live
Spitalul de Urgență Floreasca, amfiteatru nou destinat studenților și tinerilor rezidenți
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Primăria Sectorului 1 va construi un amfiteatru nou în cadrul Spitalului Clinic de Urgență Floreasca destinat studenților și tinerilor rezidenți care se instruiesc în această unitate medicală. Clădirea va fi ridicată la cererea unor mari personalități din lumea medicală.

Noul amfiteatru va avea 80 de locuri și aici se vor desfășura activități didactice, științifice și medicale pentru toate clinicile universitare ale spitalului.

Această investiție va fi realizată din bugetul local al Sectorului 1 și este consecința consultărilor dintre primarul Dan Tudorache și medici reputați care își desfășoară activitatea la Spitalul de Urgență Floreasca (Prof. Dr. Daniela Bartoș, medic primar medicină internă; Prof. Dr. Ioana Grințescu, medic primar A.T.I.; Prof. Dr. Mircea Beuran, medic primar chirurgie generală; Prof. Dr. Gheorghe Popescu, medic primar ortopedie traumatologie; Prof. Dr. Radu Macovei, medic primar A.T.I.; Prof. Dr. Șerban Brădișteanu, medic primar chirurgie cardiovasculară).

"Am primit o cerere oficială din partea conducerii și din partea medicilor de la Spitalul Floreasca prin care dânșii explică nevoia unui spațiu adecvat activităților specifice de învățământ medical. Amfiteatrul va fi utilizat atât pentru cursuri de perfecționare pentru cei aproximativ 500 de studenți din anii III, IV, V și VI de la Facultatea de Medicină care își desfășoară practica aici, cât și pentru perfecționarea cadrelor medicale care lucrează în acest spital. Îi asigur pe cei de la Spitalul Floreasca de tot sprijinul nostru pentru acest proiect. Eforturile noastre, ale Primăriei, vor fi îndreptate nu doar către investiții în infrastructura medicală din Sectorul 1, ci și către susținerea formării și perfecționării cadrelor medicale, pentru ca oamenii să beneficieze de un act medical de calitate", spune Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

[citeste si]

Amfiteatrul va fi construit deasupra clădirii în care funcționează compartimentul Unitate Primiri Urgențe. Tot aici, Primăria Sectorului 1 va construi și un salon de terapie intensivă (A.T.I.) cu un număr de șase paturi. În plus, tot la solicitarea medicilor de la Spitalul Floreasca, administrația locală va construi o scară de evacuare, în caz de incendiu, a pacienților internați în compartimentul de arși.

Aceste investiții fac parte dintr-un proiect mai amplu de modernizare a Spitalului Floreasca derulat de Primăria Sectorului 1, proiect care va continua în paralel cu lucrările de construire a Spitalului de Urgență "Sf. Vasile cel Mare" (din Șos. București-Târgoviște nr. 10). Deși Spitalul de Urgență Floreasca va fi relocat, clădirea actuală își va păstra funcționalitatea medicală.

Dan Tudorache, negocieri pentru un parteneriat strategic cu Spitalul „Johns Hopkins" din SUA

Noua investiție va fi utilă și în cadrul schimburilor de experiență profesională dintre medicii din Sectorul 1 și cei americani. Pentru creșterea calității actului medical, Primarul Dan Tudorache a demarat, săptămâna trecută, în Statele Unite ale Americii, negocierile cu reprezentanții uneia dintre cele mai cunoscute instituții medicale – Spitalul „Johns Hopkins" – pentru stabilirea unui parteneriat strategic cu spitalele din Sectorul 1. Parteneriatul are ca obiect derularea unor programe de schimb de experiență profesională (stagii efectuate de medicii din Sectorul 1 la Spitalul „Johns Hopkins", precum și de colegii lor americani, la instituțiile medicale din sector). Colaborarea medicală româno-americană va fi axată pe două specialități de a căror îmbunătățire calitativă România are mare nevoie: bolile cardiovasculare (principala cauză a deceselor în țara noastră) și tratamentul arsurilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel