Spirală magnetică detectată în galaxia noastră. S-a aflat de ce se formează doar în jurul găurilor negre
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Iată care sunt cele mai timpurii etape ale unei supernove, conform noilor descoperiri.

Cu aproximativ 20 de milioane de ani în urmă, într-o galaxie nu atât de îndepărtată, o stea mare a explodat. Așa începe povestea care a ajuns în atenția astronomilor încă de la începutul anului. Din această explozie masivă au rezultat mai multe formațiuni despre care se crede că s-au păstrat în spațiu și au migrat în Calea Lactee și s-au menținut acolo până astăzi, scrie Reuters.

În urmă cu aproximativ un an, pe măsură ce lumina emisă a ajuns pe Pământ, o echipă de oameni de știință din Israel a observat, accidental, "ceva ciudat" și a colectat pentru prima dată date despre primele etape ale unei astfel de explozii, cunoscută sub numele de supernova.

"Trimiteți roboți în spațiu mai degrabă decât oameni!", spun astronomii

Astronomul britanic Royal Martin Rees a spus că trimiterea oamenilor în spațiu atunci când roboții ar putea face treaba la fel de eficient este o risipă de bani publici, iar explorarea spațiului ar trebui lăsată în seama miliardarilor și celor dispuși să plătească ei înșiși pentru călătorii. „Sunt sceptic cu privire la ideea ca un zbor spațial uman să merite”, a spus Rees pentru podcastul Lord Speaker's Corner, care prezintă membri ai camerei superioare a parlamentului britanic.

Câmp magnetic răsucit observat în jurul găurii negre centrale a Căii Lactee

Astronomii au anunțat în această săptămână că au detectat un câmp magnetic puternic răsucit în formă de spirală în jurul găurii negre supermasive a Căii Lactee. Structura câmpului magnetic de la marginea găurii negre numită Săgetător A* sau Sgr A* seamănă foarte mult cu cea din jurul singurei găuri negre fotografiate vreodată, una mai mare care se află în centrul unei alte galaxii din apropiere numită Messier 87. , sau M87, au spus cercetătorii. Acest lucru indică faptul că aceste câmpuri magnetice puternice pot fi o caracteristică comună găurilor negre, au adăugat ei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel