Spionajul german a interceptat convorbiri ale soldaților ruși care vorbesc despre uciderea de civili în Ucraina
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Serviciile de informații din Germania au interceptat convorbiri ale militarilor ruși care vizau uciderea civililor din Ucraina.

Spionajul german a interceptat conversaţii între soldaţii ruşi aflaţi în Ucraina care se presupune că ar putea constitui o dovadă că împuşcarea de civili ar face parte din strategia de război a Rusiei în această ţară, a informat joi săptămânalul Der Spiegel, citat de EFE.

BND (acronimul german al serviciului de spionaj german) a interceptat conversaţii radio între militari ruşi în care se menţionează moartea unor civili, iar Spiegel afirmă că unele dintre acestea ar putea avea legătură cu cazuri de civili găsiţi morţi pe străzile din Bucea, de lângă Kiev.

Un soldat povesteşte altuia, într-una dintre aceste interceptări, cum el şi alţi soldaţi au împuşcat o persoană pe o bicicletă; într-o altă conversaţie interceptată de BND se aude un bărbat afirmând că "mai întâi civilii sunt interogaţi, apoi sunt împuşcaţi".

Potrivit Der Spiegel, respectivele înregistrări au fost prezentate miercuri în parlamentul german, iar din materialul BND se deduce că membri ai "Grupului Wagner" - care "s-au remarcat deja în intervenţia din Siria pentru cruzimea lor deosebită" - ar fi implicaţi în moartea unor civili în Ucraina.

Spiegel mai relatează că interceptările telefonice ale BND arată că împuşcarea civililor nu a fost o acţiune izolată a unor soldaţi, ci dovedesc că trupele ruse vorbeau despre fapte comise zilnic.

"Aceasta indică faptul că uciderile de civili făceau parte din acţiunea armatei ruse, posibil parte dintr-o strategie clară. Este vorba despre propagarea fricii şi a terorii în rândul populaţiei civile pentru a elimina rezistenţa acesteia", notează publicaţia germană, conform Agerpres.

Guvernul Germaniei intenționează să interzică partidul AfD

 

Persecuția sistematică de către guvernul german a partidului de dreapta Alternative für Deutschland (AfD) este menită să ducă la interzicerea partidului, a declarat liderul grupului și președintele partidului Alternative for Germany (AfD), Tino Chrupalla, pentru cotidianul maghiar Magyar Hírlap, într-un interviu.

„Această teamă [de interdicție] nu este, probabil, complet neîntemeiată. Presiunea guvernului împotriva partidului nostru este treptată și urmează un scenariu care este în mare măsură independent de comportamentul partidului nostru și al reprezentanților săi”, a spus Chrupalla.

„Trebuie să luăm în considerare faptul că scopul final al acestei escalade poate fi o procedură de interzicere. Un fapt unic în Europa este că agenția națională de informații [germană] este desfășurată sistematic împotriva unui mare partid de opoziție. Nu partidul nostru, ci abuzul de putere de către guvern este o amenințare la adresa democrației.”, a mai spus acesta (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel