Data publicării:

Femeile din județul Vâlcea trăiesc mai mult decât media europeană. Vladimir Alexandrescu (INS) explică

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Județul Vâlcea este campion pe țară când vine vorba de speranța de viață, urmat de București
Județul Vâlcea este campion pe țară când vine vorba de speranța de viață, urmat de București

Purtătorul de cuvânt al Institutului Național de Statistică, Vladimir Alexandrescu, a transmis că femeile din județul Vâlcea au o speranță de viață mai mare decât media europeană.

„Informația este corectă, femeile au o speranță de viață la naștere mai mare decât bărbații și datele consemnate și de Institutul nostru arată că speranța de viață a femeilor este în jur de 79-80 de ani. Bărbații sunt la aproape 73 de ani, deci rezultă diferența de care vorbeam.

De spus încă de la început că acest aspect se regăsește la populația din toate țările Uniunii Europene, deci este o caracteristică generală a populației bătrânului continent. Se pare că, în ultimii ani, bătrânul continent a ajuns și să merite numele nu numai ca vechime istorică, ci și ca vârsta populației sale”, a transmis purtătorul de cuvânt al INS, la Digi 24.

Motivele sunt diverse

 

„În ceea ce privește motivele prelungirii speranței de viață atât în Europa, cât și la noi, ele trebuie puse în primul rând pe seama modului de viață și pe progresele făcute de sistemul medical din întreaga lume și mai ales din țările dezvoltate”, a continuat el.

Județul Vâlcea are o speranță de viață la femei peste media europeană

 

„Avem în România un județ, este vorba de județul Vâlcea, unde aceste speranțe de viață la naștere sunt foarte apropiate de media europeană, la femei chiar depășește media europeană. În județul Vâlcea, femeile au o speranță de viață de 84,2 ani, deci mai mult decât restul Europei”, a mai spus Alexandrescu.

„De ce? Dincolo de condițiile legate de alimentație, de mod de viață, probabil trebuie luate în considerare și chestiunile ce privesc mediul în care se trăiește și niște condiții naturale, eventual și unele chestiuni care țin de genetică, de fondul biologic al oamenilor de acolo. Legat de mediu, s-ar putea să apară imediat un element de contestare, pentru că pe locul doi în România se află București, un oraș despre care toată lumea știe că nu este unul dintre polurile de aer curat. Există și anumite paradoxuri pe care trebuie să le explice în detaliu cei care se ocupă cu cercetarea pe zona aceasta”, a conchis acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel