Data publicării:
Spectacole colorate și inteligente pentru copii
Premieră la Opera Comică pentru Copii: musicalul “Micuța Dorothy”
Luna februarie aduce o nouă premieră pe scena Operei Comice pentru Copii, musicalul “Micuța Dorothy”, de Marius Țeicu, pe libretul Silviei Kerim. Premiera are loc sâmbătă, 11 februarie, de la ora 17:00, și duminică, 12 februarie, de la ora 11:00, la Sala Mare a Operei Comice pentru Copii. Regia Antoanetei Cojocaru, asistată la mișcarea scenică de Andreea Soare, este pusă în valoare de scenografia semnată de Vladimir Turturică.
Inspirat din celebrul roman “Vrăjitorul din Oz”, de Lyman Frank Baum, musicalul reuneşte o echipă tânără şi energică, care transmite multă bucurie. Dorothy este o fetiţă care locuieşte la o fermă din Kansas, dar îşi doreşte întotdeauna ceva mai bun. Aflăm împreună dacă reuşeşte să obţină ce îşi propune, într-un spectacol despre prietenie şi curaj, dar și despre conştientizarea valorilor care se află în interiorul nostru, nu în afară.
“Am acceptat cu bucurie propunerea Operei Comice pentru Copii, în special pentru că este un teatru tânăr şi viu. Îi felicit din toată inima pentru evoluţia din aceşti ani şi pentru munca depusă ca cei mici să cunoască pe lângă sport, excursii şi alte activităţi, arta, care îi va sprijini infinit mai mult în viaţă, precum cărarea galbenă care o însoţeşte pe Dorothy”, a declarat Antoaneta Cojocaru, regizoarea spectacolului.
Îndrăgitele personaje ale poveștii prind viață pe scena Operei Comice pentru Copii în interpretarea artiștilor: Teodora Antal, Mădălina Constantinescu, Alexandra Giurcă, Diana Hurja (Micuța Dorothy), Matei Chioariu, Alexandru Constantin și Valentino Tiron (Povestitorul, Paznicul), Cătălina Antal, Eliza Lassel și Ciprian Chiricheș (Țic-Țic), Daniela Cârstea și Adriana Gherghișor (Zâna Albă), Filip Dumitru și Adrian Rădulescu (Sperie-Ciori), Tudor Boloca și Răzvan Răduță (Omul de Tinichea), Matei Chioariu și Andrei Mihalcea (Leul Papanaș), Teodora Antal, Eliza Lassel, Andreea Paraschiv și Virginia Stamate (Piticul Șiretlic), Daniel Pascariu, Bogdan Podlovski și Cătălin Seimeanu (Maimuțoiul Șef), Andreea Iftimescu, Corina Ivanov, Andreea Moustache și Valentin Racoveanu (Vrăjitoarea Zug), Lucia Racoveanu și Valentino Tiron (Vrăjitorul Oz).
“Copiii sunt cei mai iscusiți creatori de vise. Imaginația, curajul și inteligența lor îi ajută să depășească orice limită și să creeze lumi noi, în care cei mari au acces doar dacă știu parola. Micuța Dorothy ne dezvăluie o asemenea lume, pe care vă invit s-o privim cu ochi de copil și s-o simțim cu inima plină de iubire și bucurie. Exemplul ei ne inspiră pe fiecare dintre noi să ne transformăm propriul Kansas într-un palat de smarald”, a declarat Felicia Filip, managerul Operei Comice pentru Copii.
Până la finalul stagiunii curente, Opera Comică pentru Copii pregătește alte 13 spectacole în premieră: “Pinocchio” (la Sala Mare), “Concert-lecție de Violoncel”, “Cu Nino la Londra”, “Concert-lecție de Harpă”, “Nino Arlechino”, “Concert-lecție de Pian”, “Salonul de Musical”, “Concert-lecție de Vioară și Pian”, “Directorul de Teatru” (la Salonul Mozart), “Povestea Sunetului”, “Ivan Turbincă”, “Underground Tango”, “Harap Alb” (la Sala UnderGrant).
Baletul „Harap Alb” – în premieră la TSP
Teatrul STELA POPESCU prezintă baletul „Harap Alb”, pus în scenă de Ștefan Soare, adaptare după basmul lui Ion Creangă. Premiera va avea loc sâmbătă, 18 februarie, de la ora 17:00, la Sala Mare a Palatului Național al Copiilor. Următoarele reprezentații sunt programate pentru pe 19 februarie – ora 11:00, 20, 21, 27 și 28 februarie – ora 10:00.
Astfel, TSP a pregătit încă un eveniment. Vă era dor de Harap Alb? Dar de Setilă, Gerilă, Flămânzilă, Ochilă, Păsări-Lăţi-Lungilă? Cui nu îi este dor de asemenea minunăţie de poveste pe care Ion Creangă v-a lăsat-o moştenire vouă şi copiilor copiilor voştri?! Poate vă amintiţi că Verde Împărat l-a rugat pe fratele său, Craiul, să-i trimită feciorii lui – trei la număr, să-i cunoască, să-i vadă – pentru că el nu avea moştenitori... Bineînţeles că nu a ajuns la Palatul lui Verde Împărat decât Mezinul... Şi, prin câte primejdii a trecut... Noroc că l-au ajutat Sfânta Duminică, albinele, furnicile, auzim şi de calul fermecat, cel care mânca jăratec... Toată suflarea pădurii i-a fost alături şi l-a pedepsit pe Spân, iar Harap Alb chiar s-a însurat, până la urmă, cu fata lui Roş Împărat! Să vezi nuntă!
Veniţi şi voi, pentru că baletul – o coregrafie academică, dar cu inflexiuni de dans contemporan, ilustraţia muzicală – o călătorie incitantă, de la lumea barocului, trecând prin şcoala veneţiană, până la muzica modernă, precum și regizorul, coregraful, autorul coloanei sonore – maestrul Ştefan Soare – vă vor cuceri din primele clipe. Dar și decorurile, costumele semnate Viorica Petrovici, care te fac să înţelegi că lumea de basm înseamnă tinereţe fără bătrâneţe!
Poftiți la Teatrul Național la spectacolelele Magicianului
TEATRUL NAŢIONAL PENTRU COPII "ABRACADABRA": Ursul pacalit de Vulpe - o noua Premieră!
Copii mari si mici, Teatrul Naţional pentru Copii ABRACADABRA vă aşteaptă în fiecare duminică dimineaţă, în Sala Media a Teatrului Naţional din Bucureşti, cu o nouă premieră.
Oare vulpea l-a păcălit pe urs, sau ursul s-a lăsat păcălit de vulpe? Vă invităm să urcaţi pe scenă şi să deveniţi Eroul din Povestea Ursul păcălit de Vulpe.
A doua parte a spectacolului va fi dedicată repetiţiilor pentru dansul din deschiderea carnavalurilor ce vor avea loc la început de primăvară. Veţi afla câteva idei simple dar frumoase pentru costumele de carnaval.
Magicianul şi asistenţii lui vă doresc o vacanţă frumoasă şi vă invită la Teatru duminică 12 februarie, la un nou spectacol interactiv, în care puteţi juca doar în această dimineaţă!
Trebuie să vă mai anunţăm ceva - O veste foarte bună!
Valoarea ce traversează stagiunile cu mult succes, cu eleganţa proiectului şi alonjă incontestabilă in educaţia copiilor din România, a mai primit o recunoastere.
*** Este vorba despre : Cele mai bune proiecte pentru copii celebrate la Premiile de Excelenţă Itsy Bitsy
* "La categoria OAMENI CARE INSPIRĂ au fost finalişti personalităţi-model pentru părinţii şi copiii din România, care se implică în îmbunătăţirea calităţii vieţii acestora: Andreea Marin - pentru toate proiectele şi mesajele ei care motivează milioane de femei din România, Virgil Ianţu - un model de tată implicat ce a ales să lucreze şi direct cu cei mici pentru dezvoltarea lor personală, Oana Moraru - specialistă în educaţie care trezeşte conştiinţe şi militează pentru îmbunătăţirea educaţiei în şcolile româneşti.
*** MARELE PREMIU la această categorie a fost primit de Magician Marian Râlea, actorul care a inspirat mii de copii şi părinţi peste 20 de ani, oferind adevărate lecţii de curaj şi creativitate tuturor prin poveştile şi jocurile sale. El este omul care ne-a învăţat că fiecare este "erou de poveste" şi "poate orice, pentru că e magician" în viaţa sa".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News