Data actualizării:
Data publicării:

Specialitate pentru masa de Paşti. Rețeta pe care trebuie să o încerci

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay și Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay și Pexels

Pe lângă preparatele tradiționale pentru masa de Paști, poți încerca și această specialiate. Iată cum se prepară și despre ce este vorba.

Ingrediente

- 200 g costiţă
- 200 g şuncă afumată
- 400 g crutoane
- 5 ouă
- 1 legatura ceapă verde
- 1 legatura urzici
- sare
- piper

Cum se prepară

Se opăreşte şunca afumată în apă clocotită, după care se scoate şi se lasă să se răcească. Apa în care s-a opărit şunca se lasă să fiarbă în continuare până scade puţin, după care se lasă să se răcească. După ce s-a răcit, se taie şunca în cubuleţe, potrivit retete.unica.ro.

Se pun oăle bătute în apa răcită peste care se adaugă şi urzicile şi ceapa verde, spălate şi tăiate. Se condimentează cu sare şi piper. Peste această compoziţie se mai pune şi şunca tăiată cubuleţe şi crutoanele şi se amestecă bine.

Se toarnă amestecul într-un vas de yena şi se dă la cuptorul încălzit pentru aproximativ 35 de minute. Se serveşte caldă cu costiţă afumată.

Vezi și: Cozonac grecesc pentru Paști. Cum se prepară Tsoureki: Rețeta

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel