Specialiștii de la Corpul de control al primului ministru nu știu care sunt responsabilitățile Agenției Naționale de Transplant și pun în pericol activitatea acesteia
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
transplant
transplant

Corpul de control al primului ministru a realizat un raport aberant legat de activitatea Agenției Naționale de Transplant, încurcând responsabilități și invocând ordine de ministru suspendate de Tribunal.  „Ne acuză că nu am respectat în iunie 2010 un ordin de ministru emis în decembrie 2010 și susțin că directorii sunt numiți ilegal, afirmație prin care aduc acuzații directe ministrului Sănătății, căci el este cel care numește directorii”, a explicat dr. Victor Zota.

Raportul Corpului de Control al premierului acuză ANT că nu a pus a respectat ordine de ministru pentru care Agenția deține certificat de grefă de la Tribunalul București care atestă că acestea sunt suspendate. De asemenea, ANT este acuzată că nu are dovadă pentru școlarizarea personalului în străinătate, deși aceste cursuri s-au plătit din fonduri proprii și se pot dovedi prin diplomele obținute. De asemenea, ANT este acuzată că nu  a efectuat acțiuni de popularizare a transplanturilor, Agenția nu are fonduri pentru așa ceva, susține dr. Victor Zota. Bugetul pentru programul de transplant este și el discutat în raport, deși Agenția nu are decât responsabilități de elaborare a programului, gestionarea acestuia fiind realizată de Ministerul Sănătății.

Activitatea ANT este pusă în pericol în urma acestui raport, căci acuzațiile au fost înaintate către CSAT, Parchet, Ministerul Sănătății și ANRMAP, deci este posibil ca ANT să fie târâtă din proces în proces, afectând activitatea și-așa îngreunată de lipsa fondurilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel