Data publicării:

Specialiștii avertizează că unii români își vor pierde locuințele deoarece nu vor mai putea plăti creditele. Coșea: Este inevitabil!

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @Kamiphoto
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @Kamiphoto
Mircea Coșea, profesor în economie, a vorbit despre situația îngrijorătoare în care se vor găsi unii români în viitorul apropiat.

BNR vorbește despre posibilitatea ca tot mai mulți români să nu-și mai poată plăti ratele, iar cei mai afectați vor fi cei care și-au amânat ratele în pandemie. 

Mircea Coșea avertizează că românii vor ajunge să plătească tot mai greu ratele pe care le au, creditele pentru case, apartamente, unii dintre ei vor ajunge chiar să-și piardă locuințele deoarece nu vor mai putea plăti creditele. 

„Eu am avertizat asupra acestui fenomen încă de acum un an de zile. Lucrurile mergeau în direcția asta și nu puteau să fie evitate. Costurile mari ale banilor e un fenomen la nivel internațional. Creditul e din ce în ce mai scump și ajunge și în România să ducă la acest fenomen.

Mulți oameni care și-au luat case, sperând că lucrurile vor merge mai bine, au ajuns în incapacitatea plății acestor credite pentru că au crescut prețurile, a crescut inflația, s-au pierdut locuri de muncă, războiul a avut multe elemente negative. Deci, da, se va întâmpla și lucrul ăsta. Nu într-o proporție foarte mare, dar se vor întâmpla și cazuri în care oamenii își vor pierde apartamentele pentru că nu mai pot să plătească creditul.

Este inevitabil!

Avertizez asupra faptului că nu este un fenomen general. Se vor întâmpla cazuri. Nu trebuie să ne temem că lumea o să rămână pe drumuri pentru că își pierd casele în majoritatea lor. Nu! Dar cazuri vor fi.

Așa cum spune Banca Națională, și cum era inevitabil și asta, această „Ordonanță trenulețul" va duce la foarte multe dificultăți în continuarea activității unor întreprinderi mici și mijlocii, ceea ce va conduce la șomaj, iar șomajul va conduce la incapacitatea de plată a obligațiilor pe care le au oamenii, incluzând aici și rata la apartament.”, a spus Mircea Coșea la Antena3 CNN. 

 

VEZI ȘI: Guvernul, sacrificii în an electoral. Coșea: Toți cei care au de cerut ceva se vor activa brusc în 2024. Vor apărea protestele https://www.dcnews.ro/guvernul-sacrificii-in-an-electoral-cosea-toti-cei-care-au-de-cerut-ceva-se-vor-activa-brusc-in-2024-vor-aparea-protestele_944487.html 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel