Spaţiul Schengen. Victor Negrescu: Este dreptul României
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Victor Negrescu, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, a declarat că integrarea României în spaţiul Schengen este un drept, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

Victor Negrescu a avut luni o întrevedere cu ambasadorul Regatului Ţărilor de Jos în România, Stella Ronner-Grubacic, în contextul dezbaterilor privind viitorul Europei, dar şi al recentului discurs susţinut de prim-ministrul olandez Mark Rutte în plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg.

Negrescu a reiterat dorinţa României de a se integra în spaţiul Schengen, precizând că ţara noastră aplică deja dispoziţiile acquis-ului Schengen şi acţionează, astfel, ca un membru de facto cu o contribuţie semnificativă, asigurând protecţia graniţei externe a Uniunii Europene prin gestionarea, cu responsabilitate şi eficienţă, a peste 2.000 de kilometri de frontieră, relevă MAE.

"Olanda este un partener important pentru România în domeniul afacerilor europene şi dorim să promovăm împreună politici şi soluţii menite să asigure dezvoltarea durabilă a proiectului european. Ţinând cont de provocările actuale, reiterăm faptul că ţara noastră doreşte să participe la toate formele de cooperare menite să aprofundeze integrarea europeană. România respectă de foarte mulţi ani toate criteriile pentru a adera la spaţiul Schengen, este un exemplu la nivel european în materie de securitate şi de protecţie a frontierelor, iar statele care sunt încă reticente faţă de integrarea noastră trebuie să ştie că au la fel de mult de câştigat din apartenenţa noastră la spaţiul comun. România susţine o 'Uniune de drept şi a drepturilor', în care regulile, normele şi legislaţia europeană sunt respectate de toată lumea. În acest context, integrarea României în Schengen este un drept", a spus ministrul delegat pentru Afaceri Europene.

În cadrul discuţiei au fost abordate teme de actualitate aflate pe agenda europeană, ambele părţi stabilind necesitatea identificării de noi modalităţi de consolidare a dialogului dintre România şi Regatul Ţărilor de Jos în domeniul afacerilor europene. Ministrul delegat a evidenţiat relaţiile bune existente între cele două state, în special în domeniul economic, subliniind că există puncte asupra cărora România şi Regatul Ţărilor de Jos pot identifica elemente de convergenţă, se mai arată în comunicatul MAE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel