Spațiul Schengen, suspendat de Germania pentru români. MAE, atenționare de călătorie
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
MAE a emis o atenționare de călătorie pentru românii care vor să meargă în Republica Federală Germania.

MAE a emis o atenționare de călătorie pentru românii care intenționează să meargă în Republica Federală Germania, anunțând extinderea controalelor temporare la toate frontierele terestre ale acestei țări.

"Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Federală Germania că vor fi extinse controalele temporare la toate frontierele terestre ale Republicii Federale Germania pentru a proteja securitatea internă și a reduce migrația ilegală, începând cu 16 septembrie 2024.

Pe lângă controalele temporare deja existente la frontierele terestre cu Austria, Elveția, Republica Cehă și Polonia, vor fi efectuate controale temporare la frontierele terestre cu Franța, Luxemburg, Țările de Jos, Belgia și Danemarca pentru o perioadă de șase luni.

Se recomandă consultarea paginilor de Internet:

https://www.bmi.bund.de/, https://www.bundespolizei.de/Web/DE/04Aktuelles/01Meldungen/2024/09/240910-binnengrenzkontrollen.html.

Cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie telefoanele de permanență al Ambasadei României la Berlin: +491601579938, Consulatului General al României la Bonn: +491735757585, Consulatului General al României la München: +491602087789 și Consulatului General al României la Stuttgart: +491716813450", transmite MAE într-un comunicat de presă.

MAE, atenționare de călătorie pentru românii care merg în Bulgaria

 

Tot astăzi, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenționare de călătorie pentru Republica Bulgaria, anunțând suspendarea temporară a activității de transport cu feribotul la traversarea fluviului Dunărea pe la PCTF Oryahovo - Bechet.

"Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care intenționează să călătorească în Republica Bulgaria sau să tranziteze teritoriul acestui stat către R. Elenă sau R. Turcia că activitatea de transport cu feribotul este suspendată temporar la traversarea fluviului Dunărea pe la PTF Oryahovo-Bechet, din cauza nivelului scăzut al fluviului Dunărea.

În acest context, se recomandă folosirea tuturor celorlalte puncte de frontieră deschise traficului internațional la frontiera româno-bulgară, după cum urmează: Vidin – Calafat, Kardam - Negru Vodă, Durankulak - Vama Veche, Silistra – Ostrov Călărași, Dobromir – Krushari și Kainardzha – Lipnița (aceste două puncte funcționează cu orar 08:00-20:00 și doar pentru autovehicule cu masa totală admisă de până la 3,5t), Nikopol - Turnu Măgurele (feribot) (www.feribot-eurobac.ro), Svishtov - Zimnicea (feribot) (www.ferry.bg), Aydemir (Silistra) - Chiciu (Călărași) (feribot) (www.spikaferry.com) și Ruse – Giurgiu.

Cetățenilor români care tranzitează punctul de frontieră Ruse li se recomandă să ia în calcul posibilitatea creșterii timpului de așteptare la trecerea frontierei, la taxa de pod, în contextul în care, din data de 10 iulie 2024, autoritățile bulgare desfășoară lucrări de reparație a căii de rulare a podului peste Dunăre", a transmis MAE. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel