Spaţiul aerian de deasupra castelului Windsor, în care locuieşte Regina Elisabeta a II-a, restricţionat
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Ceasul deșteptător al reginei are un sunet specific. Este o tradiție veche de 175 de ani / Foto: Instagram Royal Family
Ceasul deșteptător al reginei are un sunet specific. Este o tradiție veche de 175 de ani / Foto: Instagram Royal Family
Avioanele nu vor mai putea să survoleze la joasă altitudine castelul Windsor.

Avioanele nu vor mai putea să survoleze la joasă altitudine castelul Windsor, de la periferia Londrei, unde regina Elisabeta a II-a locuieşte de la începutul pandemiei, a anunţat marţi poliţia locală, relatează AFP. Această restricţionare a spaţiului aerian până la 2.500 de picioare (760 metri) şi pe o rază de 1,25 mile nautice în jurul castelului va intra în vigoare pe 27 ianuarie, a precizat Thames Valley Police, subliniind că această decizie a fost luată în urma unei consultări publice, scrie Agerpres.

"Orice zbor în interiorul acestei zone restrânse va necesita o autorizaţie", iar contravenienţii sunt pasibili de urmărire penală în caz contrar, a precizat poliţia într-un comunicat.

Pe lângă patrulele de poliţie "obişnuite" şi "alte măsuri de securitate", "acest ordin este o metodă suplimentară care permite menţinerea securităţii comunităţii care trăieşte în apropiere de acest loc emblematic", situat foarte aproape de aeroportul londonez Heathrow, a adăugat instituţia.

Această decizie de a limita spaţiul aerian intervine după ce un bărbat a încercat în ziua de Crăciun să pătrundă, înarmat cu o arbaletă, în incinta castelului unde Elisabeta a II-a, în vârstă de 95 de ani, locuieşte şi unde şi-a petrecut sărbătorile.

Decizia nu este văzută cu ochi buni de asociaţia 'Stop Heathrow Expansion', care militează împotriva extinderii aeroportului cel mai mare din Regatul Unit. Ea implică redefinirea traseelor de zbor la vest de aeroport, ceea ce "ar putea antrena survoluri ale altor zone şi perturbarea vieţii mai multor oameni", a subliniat o militantă, Geraldine Nicholson, într-un comunicat.

Pandemia i-a dat planurile peste cap

De Crăciun, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi-a anulat tradiţionala şedere la Sandringham, în estul Angliei, anul acesta aflându-se la Castelul Windsor, unde a rămas până în prezent. Potrivit Agerpres, suverana în vârstă de 95 de ani a luat această "decizie personală după o analiză atentă", a explicat agenţiei britanice de presă PA o sursă apropiată de monarhie, pentru care această alegere "reflectă o abordare prudentă".

Regina, pe care medicii au sfătuit-o în octombrie să se odihnească după o noapte petrecută la spital, şi membrii apropiaţi ai familiei regale petrec în mod tradiţional Crăciunul la Sandringham, unde merg la biserică în ziua de Crăciun.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel