Spargere la o bancă din Iași. Un tânăr a fost reținut
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Spargere la o bancă din Iași. Un tânăr a fost reținut / Foto: Pixabay, de Franz
Spargere la o bancă din Iași. Un tânăr a fost reținut / Foto: Pixabay, de Franz
O spargere a avut loc la o bancă din Iași.

Polițiștii de Investigații din Iași sunt în alertă după ce o bancă a fost spartă de hoți. Firma de pază a primit alarma de efracție iar la fața locului a fost direcționat un echipaj. Agenții au mers la fața locului, s-au uitat, însă au plecat rapid deoarece nu au observat nimic suspect. A doua zi, în jurul orei 13:00, o femeie, cel mai probabil angajat al băncii, a sunat la 112 și a specificat faptul că ușa din spate a băncii este între-deschisă aproximativ 20 de centimetri, dar că nu știe ce s-a întâmplat.

Imediat, la fața locului s-au deplasat polițiști de la Secția de Poliție cât și de la Biroul de Investigații Criminale Iași. Criminaliștii au găsit ușa deschisă cu urme de forțare. Din primele cercetări ar fi fost descoperite urme de forțare a lacătelor cu o șurubelniță, scrie Ziarul de Iași.

De asemenea, criminaliștii au găsit amprente care au fost deja recoltate și urmează a fi identificate în urma unei expertize. Reprezentanții băncii care au fost la fața locului au estimat că hoții nu au reușit să fure bunuri, valori sau documente deoarece nu su reușit să treacă de o a doua ușă care ar fi fost blindată. Polițiștii au deschis un dosar penal pentru infracțiunea de tentativă la furt calificat. De asemenea, pe imaginile de supraveghere ale băncii, polițiștii au putut vedea două persoane, mascate, care au intrat în bancă în seara respectivă.

Un suspect, audiat

"În noaptea de vineri spre sâmbătă a avut loc o tentativă de intrare prin efracție la Agenția Gării. A fost forțată ușa secundară, dar ca urmare a măsurilor de securitate luate de bancă nu s-a reușit intrarea în interiorul agenției. Banca colaborează cu autoritățile oferind toate informațiile pe care le are referitor la incident.", au transmis reprezentanții Alpha Bank România.

Polițiștii au un suspect al tentativei de jaf. Acesta este audiat în prezent. Surse judiciare au precizat că ar fi vorba despre hoțul care a spart alte câteva farmacii din zona gării din Iași. Suspectul este un tânăr de 24 de ani din județul Vaslui.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel