Spania. Românii din L'Alfàs del Pi sărbătoresc Ziua României: „Festival pentru democrație și libertate, pentru a împărtăși cultura și tradițiile“
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Tudor Curtifan
WhatsApp
Captură Ştiri Diaspora
Captură Ştiri Diaspora
Comunitatea de români care locuiește în L'Alfàs del Pi (Valencia), Spania, va marca Ziua Națională a României pe 3 decembrie, în cortul municipal. Un eveniment care a devenit deja o tradiție în acest orășel, unde românii sunt primiți cu brațele deschise.

Cei 800 de rezidenți români înregistrați în L'Alfàs del Pi fac din comunitatea românească unul dintre cele mai mari patru grupuri din municipiu, după norvegieni, englezi și olandezi.

1 Decembrie marchează Ziua Națională a României, iar Primăria orașului L'Alfàs del Pi, în colaborare cu diferite asociații românești din municipiu, oganizează o întâlnire în foișorul municipal, care va avea loc sâmbătă, 3 decembrie, între orele 11.00 și 19.00, cu scopul de a promova cultura și tradițiile acestora.

Românii din L'Alfàs (Valencia) sărbătoresc Ziua României

O sărbătoare care a fost trăită intens în l'Alfàs del Pi în ultimii ani, cu organizarea de evenimente instituţionale în care s-au adunat sute de rezidenţi români din diferite părţi ale Comunităţii Valenciane şi din Murcia. Este o zi în care românii ies în stradă pentru a-și celebra unirea, limba și mândria patriotică.

„O zi a conviețuirii pentru a ne aminti că la 1 decembrie 1918, în orașul Alba Iulia, în Transilvania, a fost semnată Unirea tuturor provinciilor românești din Transilvania, Muntenia, Moldova, Basarabia și Bucovina. Un festival pentru democrație și libertate, organizat pentru a difuza și împărtăși cultura și tradițiile lor, într-un oraș care este un etalon al multiculturalismului său“, după cum a subliniat primarul Vicente Arques, unde peste 50% din populație provine din aproape toate colțurile lumii.

L'Alfàs del Pi celebrează de ani de zile această zi specială pentru România, care reunește rezidenți români din diferite părți ale Comunității Valenciene și din Murcia.

Primar: „Festival pentru democrație și libertate, pentru a împărtăși cultura și tradițiile“

Au fost programate activități de petrecere a timpului liber și de divertisment de natură culturală și festivă. Cu dansuri, spectacole muzicale și gastronomie tipică pentru a împărtăși cu întreaga populație, în conformitate cu angajamentul de a continua să lucreze din partea administrației locale pentru a promova integrarea ca cea mai bună modalitate de îmbogățire personală și socială, spune edilul Arques.

Clubul Român L'Alfás del Pi a fost creat în 2013 cu scopul de a oferi acoperire comunității locale românești, care are aproape o mie de locuitori, și a desfășura tot felul de activități culturale. Aceștia colaborează cu alte asociații românești din zonă în organizarea de evenimente, în special de sărbătorirea Zilei României în decembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel