Spania. De ce medicii spanioli îi sună pe toţi bolnavii de Covid-19
Medicii, asistentele şi alte cadre sanitare din Spania îi sună zilnic pe bolnavi ca să afle cu cine au intrat aceştia în contact. Combaterea pandemiei de coronavirus din Spania depinde acum de o reţea de cadre medicale însărcinate cu anchetarea tuturor cazurilor.
Medicii din Spania se străduiesc să stăvilească avalanşa de noi cazuri de Covid-19, care a depășit 6.000 în ultimele 4 zile. Cele mai multe infectări se produc în reuniunile de familie sau în barurile de noapte.
Astfel, epidemiologi sau chiar medici sau asistente de la clinici de cartier, aşa numiţii „trakers”, sună zilnic pacienţii cu Covid-19 ca să afle cu cine au fost în contact până la apariţia simptomelor.
Cu fiecare dintre ei trebuie să aibă o discuţie de 30-40 de minute, timp în care pacientul îşi dă acordul să dezvăluie identitatea celor cu care a intrat în legătură. După aceea, medicii îi sună pe prietenii bolnavilor ca să afle în ce stare se află şi să-i avertizeze cu privire la posibila apariţie a simptomelor.
Această muncă este vitală pentru controlarea răspândirii virusului, iar Societătea de Sănătate Publică din Spania atrage atenţia asupra nevoilor pe care le are sistemul sanitar în aceste momente. În regiunea Catalonie, medicii au anunţat că este nevoie de 2.000 de „trackers”, în prezent existând doar 150.
Dacă vrea să evite o nouă blocare a întregii activităţi economice, guvernul spaniol trebuie să mărească numărul de epidemiologi, care este tot mai mic, pe măsură ce numărul cazurilor creşte, potrivit descopera.ro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News