Spania ar putea renunța la mască în aer liber, din 26 iunie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Imagine de Willfried Wende de la Pixabay
Imagine de Willfried Wende de la Pixabay
Premierul Pedro Sanchez a anunțat că Spania ar putea renunța la portul măștii de protecție în spațiile publice din 26 iunie. 

Propunerea va fi votată joi, 24 iunie, într-o ședință extraordinară a Guvernului spaniol.

În urmă cu puțin timp, în cadrul unei întâlniri cu patronatele oamenilor de afaceri în Barcelona, premierul Pedro Sanchez a anunțat că 'o veste importantă pentru 47 de milioane de compatrioți din țara noastră'.

'Vreau să convoc un Consiliu de Miniștri extraordinar joia viitoare, în care vom propune ca masca să nu mai fie obligatorie în spații publice începând de sâmbătă, 26 iunie', a spus premierul spaniol, conform dordevacanta.ro.

De asemenea, Pedro Sanchez a precizat că, după cele 15 luni de pandemie, preferă să fie mai degrabă prudent, decât optimist.

În prezent, incidența cazurilor COVID a scăzut sub 100 de infectări la suta de mii de locuitori, cea mai mică rată de infectare fiind în Valencia, cu 40 de cazuri la suta de mii de locuitor. Cele mai ridicate sunt în Andalucia și La Rioja, cu peste 150 de cazuri de îmbolnăvire la suta de mii de locuitori.

Restricțiile de călătorie dintre România și Spania sunt ridicate, din 21 iunie, datorită situației epidemiologice favorabile.

Astfel, cetățenii care vor sosi din România în Spania pe cale aeriană nu mai sunt obligați să prezinte la intrarea în Spania certificatul care atestă vaccinarea, testul Covid negativ sau certificatul de recuperare post-Covid.

Între timp, Portugalia închide Lisabona

Guvernul portughez a anunţat joi închiderea perimetrală a zonei metropolitane a capitalei Lisabona şi interzicerea intrărilor şi ieşirilor din această zonă la sfârşit de săptămână, din cauza relansării pandemiei şi prevalenţei variantei Delta (varianta indiană) în această regiune, relatează Agerpres, citând AFP şi EFE.

Portugalia, ţară cu circa 10 milioane de locuitori, a înregistrat miercuri 1.350 de noi cazuri de COVID-19, cel mai ridicat bilanţ zilnic după luna februarie, joi fiind raportate 1.233 de noi cazuri, dintre care circa 800 în regiunea Lisabonei şi în valea fluviului Tajo.

Autorităţile sunt preocupate în special de situaţia din capitală, unde rata infectărilor în ultimele 14 zile se apropie de 300 de cazuri la 100.000 de locuitori.

Pe lângă interzicerea deplasărilor neesenţiale din şi în zona care va fi izolată în fiecare weekend începând de vineri la ora 15:00 până luni la ora 06:00, vor fi reinstituite şi alte restricţii, printre care diminuarea programului centrelor comerciale şi revenirea la telemunca obligatorie. De asemenea, toate evenimentele au fost interzise în regiunea capitalei şi în valea fluviului Tajo. (Citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel