Spania - Anglia, finala EURO 2024. Sociologul Bulai, pronostic: "Spania a fost mult peste celelalte, dar Anglia e pragmatică"
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Spania şi Anglia îşi disputa finala EURO 2024, duminică, 14 iulie, pe Olympiastadion din Berlin, de la ora 22:00. 

Sociologul Alfred Bulai şi jurnalistul Val Vâlcu au vorbit despre acest meci. 

"Câştigă cei mai buni, evident (n.r. râde). Cred că Spania a fost mult peste celelalte echipe. Dar Anglia e pragmatică, în general, şi poate face orice rezultat. E complicat. Are jucători de top", a spus sociologul Alfred Bulai la Nod în Papură. 

"Bun, şi eu ce scriu acum la pariuri? Că m-ai băgat în ceaţă", a intervenit Val Vâlcu. 

"Spania sau Anglia (n.r. râde). Mie mi se pare că e mai interesantă Spania. Sunt latini, de-ai noştri, mai spectaculoşi", a mai spus Alfred Bulai. 

Youtube video image

Spania, care a obţinut victorii pe linie la acest turneu final, va încerca să devină prima echipă care cucereşte patru titluri europene.

La Roja este singura echipă care a câştigat două titluri consecutive la EURO, având trei titluri în palmaresul său (1964, 2008, 2012) din tot atâtea finale jucate, după ce a învins URSS, Franţa şi Germania.

Anglia nu are încă un titlu continental, dar se află la a doua finală consecutivă, după ce a pierdut-o pe cea precedentă, în 2021, chiar la Londra, în faţa Italiei, la loviturile de departajare.

Până în finala de la Berlin, Spania a obţinut victorii cu Croaţia (3-0), Italia (1-0) şi Albania (1-0), în grupă, a învins Georgia (4-1) în optimi, Germania (2-1, după prelungiri) în sferturi şi Franţa (2-1) în semifinale.

Adolescentul spaniol Lamine Yamal a scris istorie devenind cel mai tânăr jucător care a jucat la EURO, în meciul cu Croaţia (3-0), la 16 ani şi 338 de zile. Apoi a devenit cel mai tânăr marcator într-o semifinală, 24 de zile mai târziu. Yamal împlineşte 17 ani sâmbătă, scrie Agerpres.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel