Spania, ajutor disperat: ''Este o problemă a Europei. Necesită soluție''
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Bianca Ştefan
WhatsApp
Spania - drapel
Spania - drapel
Ministrul de externe al Spaniei, Fernando Grande-Marlaska, a cerut sâmbătă o soluţie europeană la problema imigraţiei, după ce garda de coastă spaniolă a salvat de pe mare peste 1200 de migranţi în ultimele două zile.

Presa din Spania a difuzat sâmbătă seara imagini cu grupuri de migranţi africani care au debarcat în ultimele zile direct pe plaje turistice. 

"Am venit să vedem pe teren problemele existente; problema imigraţiei, care este o problemă a Europei, care necesită o soluţie europeană", a spus Grande-Marlaska la Cadiz, în sudul Spaniei, potrivit unei înregistrări transmise de prefectură, scrie Agerpres.

Spania, cu aproape 21.000 de migranţi sosiţi anul acesta, a depăşit Italia ca poartă de intrare clandestină în Europa, menţionează agenţia. Datele publicate miercuri de Organizaţia Internaţională pentru Migraţie arată că Italia a primit în 2018 circa 18.000 de migranţi, iar Grecia 15.000. 

Ministrul de interne din noul guvern condus de Pedro Sanchez a apreciat că evoluţia era de aşteptat şi a fost cauzată de lipsa de prevedere a cabinetului fostului premier, conservatorul Mariano Rajoy. Potrivit lui Grande-Marlaska, situaţia este excepţională, dar "absolut sub control".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel