Spanacul. Ce conține și ce beneficii are. Cine trebuie să-l evite
Conform traditiei populare, spanacul este un aliment bogat in fier, care ne apara de anemie.
Ca și metode de preparare, cel mai bun mod de a-l folosi este crud, sub formă de salată/ smoothie.
Însă îl putem și prepară sub formă de ciorbe, mâncăruri etc.
Beneficii
Datorită conținutului caloric mic, el poate fi o sursă bună de fier pentru persoanele care au deficit de fier, fără a avea un impact pe greutate.
De asemenea, prin conținutul crescut de vitamine A îl putem folosi pentru a ne îmbunătăți vederea nocturnă.
Poate fi consumat în timpul sarcinii pentru a preveni deficitul de folat, care este implicat în defectul de tub neural și retard de creștere intrauterină la făt.
Cine ar trebui să îl evite?
Din cauza conținutului crescut de oxalati, el trebuie evitat de persoanele care au acidul uric crescut în sânge, suferă de guță sau de litiază renală.
Persoanele care iau tratament cu warfarina trebuie să aibă un consum constant de alimente care conțin vitamina K (așa cum este și spanacul), pentru a nu influență efectul terapeutic al acesteia.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News