Spanac la pungă, retras de la vânzare. Distrugeți produsul sau returnați-l urgent la magazin
Autor: Rodica Mitu | Publicat pe: 03 noi 2022, 11:29
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Profi retrage de la vânzare un sortiment de spanac la pungă, informează ANSVSA. 

„PROFI acordă prioritate siguranței alimentare, motiv pentru care vă informăm că am inițiat retragerea de la comercializare şi rechemarea de la client a produsului SPANAC PUNGA 500g, furnizor KREPSIS AVANTAJ SRL, lot ROMANIA 845 ca urmare a contaminarii produsului cu virusul hepatitei A”, a transmis ANSVSA.

„Se recomandă persoanelor care dețin produsului descris mai sus să nu-l consume, ci să-l distrugă sau să-l returneze la magazin, urmând să primească în schimb contravaloarea lui”, a precizat ANSVSA.

De asemenea, Metro retrage morcovi baby din cauza depășirii pesticidelor: „Vă informăm că am fost notificați de către furnizorul VALENCIA TRADING OFFICE SL să inițiem retragerea de la comercializare și de la clienți a articolelor menționate mai jos. Motivul rechemării: depășire limite reziduu pesticid ‐ Oxamil. În cazul în care ați cumpărat produsele menționate mai sus, vă rugăm să nu le consumați și să le returnați în magazinele Metro Cash & Carry România SRL până pe 21.11.2022, urmând să primiți contravaloarea lor. Ne cerem scuze pentru eventualele inconveniente cauzate de acest incident.”

Imaginea cu produsul, AICI!

Citește și...

Atenție: Nu au fost date mesaje RO-ALERT despre cutremur. Arafat: Unii au primit de la aplicaţiile telefoanelor

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a declarat că nu au fost trimise mesaje RO-ALERT cu privire la cutremurul de joi dimineaţă, iar cele apărute în mediul online ar proveni de la aplicaţii de pe telefoane mobile.

„De când s-a resimţit cutremurul, au intrat în procedură colegii de la Pompieri, mai ales cu verificarea zonelor vulnerabile. A fost trimisă o echipă de la Pompieri în Bucureşti pentru verificarea Centrului vechi. Nu s-au primit apeluri la 112 şi nici nu s-au înregistrat efecte”, a spus Raed Arafat.

„Noi nu am dat mesaje RO-ALERT. Când se dau mesaje, scrie clar cine trimite şi că este RO-ALERT. Nu s-au dat mesaje, dar am înţeles că la unele telefoane cu Android există aplicaţii care pot să spună că se întâmplă ceva şi să dea un mesaj, dar noi nu am dat mesaje”, a explicat Raed Arafat, joi, la Digi24. De asemenea, a atras atenţia cu privire la informaţiile care circulă în mediul online, întrucât nu toate sunt corecte. „Ar fi bine care cei care scriu că au primit mesaje RO-ALERT să ne arate poza mesajului, să fie una reală, bineînţeles. Deci, mare atenţie la informaţiile care circulă în spaţiul online şi ar fi bine să nu le transmitem mai departe pe alte canale. Deci, noi nu am dat mesaje RO-ALERT, am şi verificat dacă nu cumva un judeţ a dat un mesaj post-cutremur şi nu s-a întâmplat aşa ceva”, a adăugat Raed Arafat.

Recomandări în caz de cutremur

Şeful DSU a transmis câteva recomandări în caz de cutremur. „În primul rând, nu ieşiţi din apartament pe scări, nu folosiţi lifturile, mergeţi şi adăpostiţi-vă sub o masă, sub o grindă. Să ştiţi exact care sunt zonele mai tari, unde sunt grinzile şi să staţi acolo în timpul cutremurului. Acesta este sfatul pe care putem să îl dăm. Cel mai important este: fără panică. Iar un alt aspect foarte important: să nu dea toată lumea telefoane pentru că poate să îi blocheze inclusiv pe cei care au nevoie de servicii de urgenţă, dacă sunt efecte, şi să blocheze serviciile de urgenţă. Şi să nu plecaţi cu maşinile pe drumuri, dacă este cu impact, pentru că puteţi bloca serviciile de urgenţă şi intervenţia. Şi, am mai spus-o, toţi să avem în casă provizii măcar pentru 72 de ore: apă, medicamente, radio pe baterie”, a spus Raed Arafat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?