Spălare de bani și trafic internațional de droguri. Acțiune comună a polițiștilor din România, Olanda, Polonia și Germania
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
La data de 24 ianuarie 2023, Poliția Română, prin Direcția de Combatere a Criminalității Organizate - Serviciul Antidrog, a desfășurat, în comun cu autorități din Olanda, Polonia și Germania, mai multe percheziții concomitente, în locații din România, Olanda și Polonia, pentru probarea activității infracționale a unei grupări importante implicate în spălare de bani și trafic internațional de droguri.  

În Olanda, au fost arestate două persoane, sub acuzațiile de trafic de droguri, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și spălare de bani.

Membrii grupării infracționale sunt cetățeni de sorginte turcă, olandeză, română și poloneză, fiind rezidenți ai țărilor europene în care au fost desfășurate investigațiile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul EUROPOL, care a facilitat mijloacele necesare logistice și operaționale pentru desfășurarea operațiunii.  

Acțiunea reprezintă o modalitate de acțiune des utilizată de autoritățile de aplicare a legii și de către specialiștii din cadrul Poliției Române, pentru a combate criminalitatea organizată transnațională, pentru asigurarea unui climat de securitate european.  

La activitățile din România, unde au fost efectuate 2 percheziții, au participat și patru investigatori din Germania BKA și Olanda Poliția Națională, care au solicitat participarea la activitățile specifice prin ordin european de anchetă.

Din cadrul Poliției Române, la activități au participat polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate - Serviciul Antidrog, Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea și luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale Oradea.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Activitățile solicitate prin ordin european de anchetă sunt coordonate judiciar de către procurorii din cadrul Serviciului de Cooperare Reprezentare și Asistență Judiciară  Internațională - D.I.I.C.O.T.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel