Data publicării:

Spală căpșunele în apă cu sare înainte să le mănânci. Vei fi surprins de rezultat!

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Spală căpșunele în apă cu sare înainte să le mănânci. Vei fi surprins de rezultat! / Foto: Pixabay, de Petra D.
Spală căpșunele în apă cu sare înainte să le mănânci. Vei fi surprins de rezultat! / Foto: Pixabay, de Petra D.

Află în articol de ce este bine să speli căpșunele în apă cu sare înainte să le mănânci.

Înainte de a mânca căpșunele sau înainte de a le depozita în frigider, este bine să le speli în apă cu sare. Probabil nu știau de acest truct, dar el te poate scăpa de o problemă foarte importantă. Cu siguranță ai observat că atunci când le cumperi sau când le culegi și apoi speli căpșunile sub robinet în bol mai rămân unele insecte sau chiar mici viermișori. Ei bine, dacă de acum le vei spăla cu apă cu sare vei scăpa cu siguranță de micile gângănii.

Spălarea căpșunelor în apă cu sare apă le permite, în primul rând, să fie curățate de praf, reziduuri, dar și pesticide. Totodată, spălarea acestor fructe cu apă sărată ar elimina, potrivit unui videoclip viral de pe TikTok, unele insecte care sunt prezente acolo, scrie Realitatea.net. Astfel, viermii din interiorul fructelor vor ieși dacă ții căpșunele câteva minute în apă cu sare. Deși multe persoane doar clătesc sub un jet puternic fructele, dar este nevoie de mult mai mult. Căpșunele pot fi contaminate în timpul recoltării și chiar în timpul transportului de microorganisme, germeni sau bacterii, așa că ar trebui să fii foarte atent înainte să le mănânci și să le cureți foarte bine, la fel cum trebuie să faci și cu alte fructe.

Ce vitamine conțin căpșunele

Căpșunele sunt o sursă bogată de vitamina C. Aceste fructe delicioase conțin, de asemenea, vitamina K, vitamina E, vitamina B6 și niacină (vitamina B3). Deși în cantități mai mici, căpșunele conțin și alte vitamine și minerale esențiale, cum ar fi vitamina A, vitamina B1 (tiamină), vitamina B2 (riboflavină), acid folic, calciu, potasiu, magneziu și mangan. Conținutul exact de vitamine poate varia în funcție de specia de căpșune și de nivelul de maturitate al fructului.

Există mai multe motive pentru care este bine să mâncăm căpșune:

1. Consumul regulat de căpșune poate ajută la menținerea unei inimi sănătoase. Aceste fructe sunt bogate în antioxidanți, fibre și compuși care pot reduce riscul de boli de inimă prin scăderea nivelului de colesterol LDL (colesterolul "rău") și reducerea inflamației.

2. Datorită conținutului ridicat de vitamina C, căpșunele pot contribui la întărirea sistemului imunitar, protejându-ne împotriva infecțiilor și susținând funcția imunitară sănătoasă.

3. Unele cercetări sugerează că antioxidanții și compușii bioactivi din căpșune pot proteja creierul împotriva stresului oxidativ și pot sprijini funcția cognitivă și memoria.

4. Sunt o sursă bună de fibre care pot promova sănătatea digestivă, pot ajuta la menținerea greutății corporale sănătoase și pot contribui la reglarea nivelului de zahăr din sânge.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel