Data publicării:
Spaghete cu miere și migdale, o cină surprinzătoare și originală
Ați gustat vreodată spaghete cu miere? Dacă ești curios, încearcă această rețetă originară din Sicilia.
Spaghetele cu miere sunt o mâncare neobișnuită și delicioasă a tradiției siciliene, care se prepară, de obicei, pentru sărbătoarea San Giuseppe.
Având în vedere gustul pronunțat dulce al preparatului, este ideal să-l serviți în porții foarte mici, care sunt potrivite pentru a însoți un aperitiv sau un cocktail.
Ingrediente:
spaghete - 350 grame,
pesmet - 150 grame,
miere - 100 grame,
fulgi de migdale - 100 grame,
ulei de măsline extra virgin - 20 ml,
sare și piper alb după gust,
coajă de lămâie - 10 grame,
mentă - după gust.
Rețeta, pas cu pas
Fierbeți spaghetele al dente, adică opriți focul cu 2 minute înainte de ora indicată pe ambalaj. Spaghetele se scurg, se condimentează cu ulei și se pun într-un bol să se răcească.
Orez prăjit cu ananas, o combinație exotică delicioasă
Pesmetul se prăjește într-o tigaie 2-3 minute, împreună cu fulgii de migdale și puțin piper alb măcinat.
Se încălzește puțin mierea, astfel încât să devină lichidă. Se condimentează spaghetele deja calde cu miere, amestecând bine.
Sparanghel la grătar: simplu, gustos și cu puține calorii
Decorați spaghetele cu coajă de lămâie rasă, mentă și pesmet prăjit cu migdale. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News