Şpaga pentru o cameră într-un cămin studenţesc - 600 de euro
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Cursurile universitare se reiau la 1 octombrie, iar viaţa de student de provincie începe, inevitabil, cu bătaia anuală pentru un loc în cămin sau cu şpaga dacă nu te numeri printre norocoşii care primesc cazare de la facultate.

Autor: Alina Claudia Dascalu

Cum cămine noi n-au mai fost construite de ani buni, iar studenţii sunt din ce în ce mai mulţi, la începutul fiecărui an universitar, tinerii trec prin aceleaşi emoţii: vor prinde sau nu un loc în cămin?

Astfel, preţurile pe piaţa neagră au sărit în aer. Un portal studenţesc, găzduit de un domeniu pe internet, a făcut un clasament al şpăgilor, în Bucureşti şi în ţară. De departe, cele mai mari preţuri sunt în Capitală, unde un loc într- o cameră tip garsonieră costă 600 de euro,200 euro se cere pentru camerele cu baie pe culoar şi cu mai mulţi locatari. Situaţia se prezintă “mai bine” în ţară, unde şpăgile variază între 150 şi 300 de euro, ne informeaza libertatea.ro

20 de mii de studenti au ramas anul acesta fara locuri în camine, iar situatia se înautateste pe zi ce trece pentru ca nici apartamentele sau garsonierele de închiriat nu au preturi accesibile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel