SpaceX va efectua o lansare suborbitală a prototipului Starship SN11
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
SpaceX va efectua o lansare suborbitală a prototipului Starship.

SpaceX a anunțat că va efectua un zbor suborbital al prototipului navei spațiale Starship, care este dezvoltat pentru zborurile cu echipaj către Lună și Marte, pe 29 martie, transmite Interfax.

Pe 26 martie, au avut loc teste de tragere statică a motoarelor navei spațiale Starship SN11 (al unsprezecelea aparat de testare în serie). Nava a fost instalată la platforma de lansare a terenului de probă al companiei Boca Chica din sud-estul Texasului în urmă cu aproape trei săptămâni. În cadrul testului, nava ar trebui să atingă o altitudine de aproximativ 10 km, urmată de oprirea motoarelor, frânare aerodinamică, repornirea motoarelor pentru a reveni în poziție verticală și aterizare ușoară pe platforma de lansare. Întregul zbor va dura aproximativ șase minute și jumătate.

Pe 4 martie, prototipul navei spațiale Starship SN10, după un zbor suborbital de testare și o aterizare verticală reușită, a explodat la sol șapte minute mai târziu din cauza pagubelor primite la aterizare. Nava a repetat programul de testare pentru prototipurile Starship SN8 și SN9, care s-au prăbușit la aterizare după un zbor suborbital.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel