SpaceX şi-a ales primul echipaj civil pentru un zbor în spaţiu
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pexels
Sursa: Pexels
A fost ales primul echipaj complet civil care va zbura în spaţiu cu o navetă SpaceX. Acesta va avea patru membri care vor ajunge pe orbită. 

Ultimii doi astronauţi au fost prezentați la un briefing transmis în direct de la Centrul Spațial Kennedy din Florida de șeful zborurilor spațiale cu echipaj uman de la SpaceX, Benji Reed, și antreprenorul miliardar Jared Isaacman, care a conceput misiunea parțial ca o acțiune caritabilă.

Isaacman, fondatorul și CEO-ul companiei de comerț electronic Shift4 Payments, a plătiti o sumă nespecificată, dar probabil foarte mare, colegului său miliardar și proprietar al SpaceX Elon Musk, pentru a zbura el însuși și alte trei persoane, pe orbită, la bordul unei capsule SpaceX Crew Dragon.

Zborul, programat nu mai devreme de 15 septembrie, va dura trei până la patru zile.

Misiunea, sprijin pentru un spital care tratează cancerul la copii

Denumită Inspiration4, misiunea este concepută în primul rând pentru a crește gradul de conștientizare și sprijin pentru una dintre cauzele preferate ale lui Isaacman, Spitalul pentru Copii St. Jude, un centru pentru cancer pediatric, căruia i-a acordat 100 de milioane de dolari.

Asumându-și rolul de „comandant” al misiunii, Isaacman a ales-o în februarie pe Haley Arceneaux, 29 de ani, supraviețuitor al cancerului osos și pacient de odinioară la spitalul din Tennessee, acum asistentă medicală, drept primul membru al echipajului.

Chris Sembroski, 41 de ani, angajat în industria aerospațială din Seattle și veteran al Forțelor Aeriene din SUA, a fost selectat prin intermediul unei loterii care a atras 72.000 de solicitanți și a strâns 113 milioane de dolari în donații pentru St.Jude.

Sian Proctor, în vârstă de 51 de ani, profesor la South Mountain Community College din Phoenix, Arizona și antreprenor, cândva candidat pentru a fi astronaut NASA, a fost ales separat printr-un concurs online organizat de Shift4 Payments.

Toți cei patru vor fi supuși unui antrenament intens, modelat după cel al astronauților NASA.

Misiunea Inspiration4 nu este singura misiune cu echipaj complet civil în pregătire, scrie Mediafax. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel