S&P a redus ratingul României pentru datoriile în lei
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
stand
stand

Compania Standard&Poor’s  a redus cu o treaptă ratingul pentru datoriile în lei pe termen lung şi scurt, în categoria "junk", nerecomandată investitorilor, pentru a-l aduce la nivelul calificativului de ţară. Totuşi, S&P a confirmat marţi ratingul suveran al României la nivelul "BB+/B", cu perspectivă stabilă.

În cazul României, ratingul acordat pentru datoriile în lei a fost adus la acelaşi nivel cu cel pentru datoriile în valută, având în vedere gradul ridicat al euroizării economiei, se arată în comunicatul companiei, citat de Mediafax.

Totuşi, S&P este de părere că guvernul va continua să consolideze finanţele publice în conformitate cu ţintele stabilite, iar noul acord cu FMI va reduce riscul derapajelor fiscale înaintea alegerilor parlamentare.

Standard & Poors anticipează că deficitul bugetar va scădea în acest an sub 5% din PIB, dar ţinta pentru 2012, de 3% din PIB, este improbabil să fie atinsă în absenţa unor noi măsuri, pe care guvernul ar putea fi reticent să le ia în an electoral.

S&P notează că ratingul de ţară este susţinut de îmbunătăţirea indicatorilor fundamentali ai economiei, respectiv scăderea deficitului bugetar şi a deficitului de cont curent, precum şi echilibrarea economiei.

Citește și:

Moody’s amenință 87 de bănci: ratingurile datoriilor subordonate ar putea coborî

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel