Şovre, reţinut de la delegări după ce i-a cerut autograf lui Haaland. Vassaras: Nu pot încuraja un astfel de lucru
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 11 apr, 14:37
Captură video
Kyros Vassaras, preşedintele Comitetului Central al Arbitrilor din România, a explicat de ce Octavian Şovre a fost reţinut de la delegări în etapa din weekend a Ligii 1. 

Reţinerea de la delegări vine după ce Octavian Şovre i-a cerut un autograf lui Erling Haaland la finalul meciului dintre Borussia Dortmund şi Manchester City din Liga Campionilor. 

VEZI Arbitrul asistent Octavian Şovre i-a cerut un autograf lui Haaland după meciul Manchester City - Borussia Dortmund / Foto

“Având în vedere informațiile din presă cu privire la delegarea arbitrilor, inclusiv în situația domnului Octavian Sovre, menționez că toate acestea sunt anunțate oficial cu 24 de ore înainte de începerea fiecărui meci. 

Referitor la faptul că domnul Octavian Sovre nu a fost delegat în acest weekend (etapa 30), acest lucru se întâmplă pentru că ne dorim să îl protejăm pe el și meciul la care ar fi urmat să fie delegat. Discutând cu el, mi-am dat seama că nu putea fi concentrat și pregătit sută la sută mai ales în această etapă, în ultima zi rundă înainte de play-off. De asemenea, domnul Octavian Sovre a fost de acord cu această decizie, deoarece după meciul de la Manchester a fost asaltat cu apeluri telefonice din partea mass-media și a considerat că în acest moment simte o presiune suplimentară. 

Cunosc situația și apreciez demersul său de a ajuta fundația respectivă, dar, din păcate, nu pot încuraja oficialii noștri de joc să facă acest lucru înainte, în timpul sau după încheierea oricărui meci la nivel național sau internațional. Toți cei care sunt interesați să ajute o pot face oferind fundației un tricou sau un suvenir cu semnăturile lor. În încheiere, doresc să spun că nu e benefic pentru imaginea fotbalului să ne folosim de acest moment pentru a critica sau a acuza”, a transmis Vassaras, printr-un comunicat postat de FRF.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro