Șova: Sunt mâhnit. Guvernarea a fost sacrificată de Crin Antonescu
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp

Dan Șova se declară mâhnit de decizia PNL, luată în favoarea intereselor politice personale ale lui Crin Antonescu, și subliniază că PSD nu-i dă o a doua șansă lui Traian Băsescu. 

"Sunt mâhnit de decizia colegilor liberali de a abandona guvernarea și de a pune capăt celui mai de succes proiect politic din ultimii 20 ani - Uniunea Social-Liberală. Nu-mi pot explica această decizie decât prin dorința domnului Antonescu de a pune mai presus de orice proiectul politic personal. Guvernarea a fost sacrificată de Crin Antonescu nu pentru că PSD și-ar fi încălcat în vreun fel angajamentele luate în fața românilor și a partenerilor politici, ci dintr-o teamă fără fundament că domnia sa nu va fi susținut pentru cursa electorală din noiembrie", a declarat Dan Șova.

Antonescu, motivat de sondajele de opinie

Ministrul Marilor Proiecte a adăugat că: "În ciuda atitudinii întotdeauna conciliante a lui Victor Ponta și a colegilor social-democrați, care au avut întotdeauna în vedere menținerea unității și a funcționalității USL, Crin Antonescu și PNL au decis să acționeze în ultimele luni numai cu gândul la sondajele de opinie. Este o veste tristă pentru noi toți acest comportament. Din punct de vedere al interesului de stat, gestul liberalilor este cu atât mai greu de înțeles. Suntem, datorită guvernării din ultimii aproape doi ani, în cel mai bun moment economic și social de la izbucnirea crizei în 2008. Chiar ieri, Comisia Europeană a îmbunătățit prognoza de creștere economică a României pentru 2014 și 2015, aceasta după ce am avut anul trecut una dintre cele mai mari creșteri economice din Uniune. Creșterea absorbției de fonduri europene și a veniturilor românilor, scăderea inflației la un minim istoric și soliditatea pe piețele financiare internaționale sunt realități care nu pot și nu vor fi zdruncinate de acest accident politic".

"Nu-i vom da o a doua șansă lui Băsescu"

Vicepreședintele PSD a conchis că "USD va continua să aplice programul politic cu care am fost mandatați în decembrie 2012. Chiar dacă USL nu mai există, obiectivele sale economice și sociale rămân de aceeași importanță pentru noi. Vom demonstra în perioada următoare că ne vom ține, ca și până acum, de cuvânt. În același timp, vreau ca românii să știe că, în această țară, a rămas cine să lupte cu regimul falimentar și periculos al lui Traian Băsescu. Noi nu îi vom da lui Traian Băsescu o a doua șansă și nu îl vom scuti, pentru niciun motiv, de critica mandatelor sale dezastruoase".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel