Data actualizării:
Data publicării:

Soţia pilotului submersibilului Titan este descendenta unui cuplu celebru care a murit pe Titanic. Cei doi apar și în filmul din 1997 / video + foto

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: YouTube OceanGate
Sursa foto: YouTube OceanGate
Wendy Rush, soția pilotului de la bordul submersibilului dispărut în drum spre epava Titanicului, este descendenta unui cuplu ce a murit la scufundarea vasului în 1912.

Wendy Rush, soția pilotului de la bordul submersibilului dispărut în drum spre epava Titanicului, a fost descendenta lui Isidor Straus și a soției sale, Ida Straus. Cei doi au pierit în mod tragic la scufundarea Titanicului în 1912. Ea este stră-strănepoata lui Isidor Straus, conform Economic Times.

Potrivit unui raport exclusiv al New York Times, Isidor Straus a fost o figură proeminentă în industria de retail și coproprietar al magazinelor universale Macy's. El și soția sa au fost pasageri de primă clasă pe Titanic, fiind unii dintre cei mai bogați oameni de la bord.

Wendy Rush, care s-a căsătorit cu Stockton Rush în 1986, se confruntă acum cu o situație incredibilă, în care soțul său este pe lista celor cinci pasageri ai submersibilului dispărut. Wendy Rush a participat activ la trei expediții de explorare a epavei Titanicului în ultimii doi ani.

În prezent, ea deține poziția de director de comunicații la OceanGate, compania care operează submersibile. În plus, a fost membru al consiliului de administrație al fundației sale caritabile pentru o perioadă considerabilă.

CITEȘTE ȘI      -      Căutările submersibilului continuă, în ciuda faptului că rezervele de oxigen s-au epuizat

Ce s-a întâmplat cu Isidor și Ida Strauss

Relatările istorice spun despre Ida Straus că a refuzat să-și abandoneze soțul, alegând să rămână alături de el atunci când femeile și copiii erau evacuați de pe Titanic. Mărturiile martorilor oculari indică faptul că cei doi au stat împreună pe puntea Titanic-ului în timp ce acesta se scufunda în mare.

Povestea sfâșietoare a lui Straus a fost imortalizată și în capodopera cinematografică din 1997 a lui James Cameron, Titanic. Deși filmul a descris o versiune fictivă a ultimelor lor momente, fanii își vor aminti scena emoționantă în care cei doi apar îmbrățișați în pat în timp ce nivelul apei crește în interiorul vasului. În timp ce trupul lui Isidor a fost recuperat la două săptămâni după tragedie, rămășițele Idei nu au fost niciodată găsite.

Wendy Straus, descendentă a fiicei lui Isidor și a lui Ida, Minnie, a continuat moștenirea familiei alături de fiul ei, Richard Weil Jr., care a devenit președintele Macy's New York.

CITEȘTE ȘI      -      Submersibil dispărut. Contraamiralul de flotilă Constantin Ciorobea a emis o ipoteză tragică

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel