Urmărește emisiunea live
Soția lui Vladimir Drăghia, de urgență la spital. Ce a pățit aceasta, în a patra lună de sarcină
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Vladimir Drăghia, Zora și Alice
Vladimir Drăghia, Zora și Alice
Soția lui Vladimir Drăghia, însărcinată în patru luni, a ajuns de urgență la spital.

Aceasta a transmis că a fost victima insectelor de sezon și i-a avertizat pe urmăritorii ei să aibă mare grijă la căpușe în această perioadă.

Din câte se pare, soția lui Vladimir Drăghia a lipsit de pe rețelele de socializare o perioadă după ce o căpușă s-ar fi așezat chiar pe zona ei abdominală.

Pentru că este însărcinată, soția lui Vladimir Drăghia a avut nevoie de intervenția medicilor.

Ce a transmis Alice Cavaleru?

„Am lipsit motivat de pe Instagram în ultimele două zile și vă spun și vouă ce am pățit pentru că vreau sa atrag un semnal de alarmă.A început sezonul căpușelor și vă rog să aveți mare grijă!Eu m-am trezit cu una lipită de burtica mea și, deși am citit atât de multe despre căpușe, cu greu mi-am dat seama ce este- atât de mică era. Ulterior am aflat că nu era mică deloc- se hrănise chiar bine cu sângele meu.Am mers la spital să o îndepărteze la chirurgie. Căpușele se scot doar cu o pensetă specială și e o anumită tehnica. Nu trageți de ea, nu aplicați nimic pe ea.La mine a fost cu mare stres pentru că, fiind însărcinată, nu am voie să iau acel antibiotic pe care îl primești în doză unică în schema de profilaxie, dar am primit până la urmă un antibiotic permis în sarcină (care se ia mult mai multe zile).”

„Așa că aveți mare grijă când veniți cu copiii din parc/curte/pădure. Verificați tot corpul de căpușe. Se așează și în urechi sau în păr, din păcate. Folosiți spray repelant înainte să ieșiți în natură.Dacă aveți curte cu iarbă, cel mai bine e să tratați iarba cu soluții speciale.Muşcăturile de căpusă nu produc durere, de aceea prezenţa lor nu este simţită întotdeauna.Unele căpuşe nu sunt periculoase pentru sănătatea omului, însă altele pot produce boli grave, ca Lyme sau un tip particular de meningoencefalită.Dacă după 2-3 săptămâni, în locul în care ați avut o căpușă, vă apare un cerc roșu (numit eritem migrator), înseamnă că vă confruntați cu primul semn de infectare cu boala Lyme.”

„Din păcate, nu apare la toată lumea care a luat virusul, ci doar la 75% dintre pacienți. Trebuie să începeți cât mai repede tratamentul așa că mergeți la doctor. Am ințeles că pot să-mi fac analiza pentru virus în vreo lună și o să o fac pentru liniștea mea. Deocamdată, încerc să nu mă stresez prea tare. Am făcut tot ce trebuia făcut și mă rog să fie fără virus. Am deja experiență cu tot felul de pățănii în sarcina asta, așa că am fost nevoită să învăț să nu disper și să rămân optimistă. Bebelușa are nevoie de toată liniștea mea, așa că încerc să mă feresc de gândurile negre. Aveți grijă de voi!”, a scris aceasta pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel