Urmărește emisiunea live
Soția lui Medvedchuk cere ajutorul britanicilor pentru eliberarea oligarhului capturat de ucraineni. Ce le propune la schimb
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Soția lui Medvedchuk cere ajutorul britanicilor pentru eliberarea oligarhului capturat de ucraineni. Ce le propune la schimb / Captura Telegram Volodimir Zelenski
Soția lui Medvedchuk cere ajutorul britanicilor pentru eliberarea oligarhului capturat de ucraineni. Ce le propune la schimb / Captura Telegram Volodimir Zelenski
Soția lui Viktor Medvedchuk a cerut britanicilor ajutor pentru eliberarea oligarhului capturat de ucraineni.

Oksana Marchenko, soția oligarhului ucrainean Viktor Medvedchuk, s-a oferit să-și schimbe soțul cu cetățeni britanici, care, potrivit acesteia, s-au predat. Aceasta susține că doi britanici care s-ar fi alăturat Forțelor Armate ale Ucrainei s-ar fi predat rușilor, scrie Interfax.

„Din relatările din presă, am aflat că Aiden Eslin și Sean Pinner, care au acționat ca parte a unităților Brigăzii 36 Marine a Forțelor Armate ale Ucrainei din Mariupol, s-au predat Forțelor Armate ale Rusiei și RDP”, a spus Marchenko.

Ea a făcut un apel către familiile și prietenii celor doi britanici „să-i ceară prim-ministrului țării, Boris Johnson, să influențeze conducerea ucraineană și să obțină eliberarea lui Aiden și a lui Sean prin schimbul lor”.

Într-un discurs separat în engleză, ea l-a îndemnat pe Boris Johnson să faciliteze schimbul lui Medvedchuk pentru cetățenii britanici.

Maria Zakharova, reacție

Reprezentanta oficială a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a comentat sâmbătă declarația lui Marchenko pe canalul său Telegram.

"Boris Johnson, care a călătorit recent la Kiev, este probabil conștient de soarta supușilor majestății regale (cetățenilor britanici n.r.). Nu va întârzia să răspundă. Și Liz Truss vă va spune ce făceau britanicii acolo în principiu", a spus Zakharova.

Viktor Medvedeciuk, un apropiat al lui Putin. Liderul de la Kremlin i-a botezat copilul

Politicianul Viktor Medvedchuk, acuzat de trădare în Ucraina, a fost capturat de forţele de la Kiev.  Anunţul a fost făcut chiar de Volodimir Zelenski, pe pagina sa de Telegram.

"O operaţiune specială care a fost dusă la capăt graţie celor de la SBU. Foarte bine lucrat!", a anunţat preşedintele ucrainean pe reţeaua de socializare. 

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a propus miercuri să îl schimbe pe Viktor Medvedciuk, un politician pro-rus de rang înalt, cu prizonieri de război deținuți de forțele ruse. Secretarul de presă al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, s-a îndoit de posibilitatea schimbului lui Medvedchuk cu ucrainenii capturați, menționând că politicianul "nu este cetățean al Rusiei și nu are nimic de-a face cu operațiunea specială rusă".

Magnatul ucrainean Viktor Medvedchuk este văzut drept principalul aliat al președintelui Vladimir Putin la Kiev și ar apăra interesele Kremlinului de ani de zile. Mai mult, Vladimir Putin i-ar fi botezat un copil celui care era numit cândva ”prințul întunecat” al politicii ucrainene. Anul trecut, Forbes l-a prezentat pe Viktor Medvedchuk ca fiind a 12-a cea mai bogată persoană din Ucraina

Secretarul de presă al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, s-a îndoit de posibilitatea schimbului de Medvedchuk cu ucrainenii capturați, menționând că politicianul nu este cetățean al Rusiei și nu are nimic de-a face cu operațiunea specială rusă. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel