Soția lui Bill Gates: "Au fost zile atât de grele în căsnicia noastră, încât n-aveai cum să nu te întrebi: Pot să fac asta?"
Data publicării:
Autor: Maria Dumitrașcu
WhatsApp
Relațiile necesită muncă, indiferent de situația financiară a cuplului. Mai jos vă prezentăm relatările soției lui Bill Gates despre căsnicia lor, de multe ori, aflată în impas.

Oamenii cred că dacă ar fi bogați, atunci căsniciile lor ar fi lapte și miere, căci n-ar mai interveni problemele financiare. Dar, în cartea lansată în această lună, The Moment of Lift: How Empowering Women Changes The World, Melinda Gates, soția co-fondatorului Microsoft, miliardarul Bill Gates, se deschide, povestind luptele din căsnicia ei de 25 de ani cu unul dintre cei mai bogați bărbați din lume. În ciuda averii lor, problemele lor reprezintă o reflectare a realității majorității căsătoriilor.

"Am intrat în mai multe situații în care oamenii spun: Ei bine, totul trebuie să fie bine pentru tine, pentru că ai mulți bani. Nu! Nu e totul numai bine. Uneori, e nevoie de ceva muncă.”


Bill Gates, un soț workaholic

Unul dintre lucrurile care au necesitat efort a fost dificultatea de a clădi o familie cu un soț workaholic: “Mă gândeam, poate că voia să aibă copii în teorie, dar nu în realitate. Nu am mers înainte ca un cuplu pentru a încerca să ne dăm seama care sunt valorile noastre și cum avem de gând să le insuflăm copiilor.”

Aceasta a fost supărată pe el în urmă cu câțiva ani din cauza dificultății miliardarului de a echilibra munca cu viața personală. Potrivit soției, acesta a lucrat timp de cinci ani câte 16 ore pe zi. Problema a culminat atunci când Bill Gates a răsfoit o carte despre Winston Churchill, în loc să o ajute să-i pregătească pe cei trei copii să iasă. În cele din urmă, situația problematică a escaladat până la punctul în care Melinda a ajuns să se gândească dacă relația ar putea dura. "Pot să-mi amintesc câteva zile care au fost atât de incredibil de grele în căsnicia noastră, încât n-aveai cum să nu te întrebi: Pot să fac asta?"

Tot în carte, aceasta scrie cum i-a cerut soțului ei să înceapă să aibă mai multă responsabilitate ca părinte, să-i ducă pe copii la școală. Când Bill a fost de acord, a avut loc o reacție în lanț în care alți bărbați au început să-și conducă copiii la școală.

"Motivul pentru care am scris acea poveste specifică este pentru a da un exemplu al acestei munci neplătite pe care o fac femeile din întreaga lume. În SUA, femeile fac mai mult de 90 de minute de muncă neplătită acasă decât bărbații lor. Dacă nu vom împărtăși asta, nu vom lăsa femeile să facă lucruri mai productive pe care doresc să le facă", a povestit soția miliardarului.

Relațiile necesită muncă, indiferent de situația financiară a cuplului. Ambii parteneri trebuie să investească din punct de vedere emoțional, să comunice deschis și să facă mici compromisuri. Nu e suficient să aibă grijă de viața de zi cu zi a celuilalt, e nevoie să-și împărtășească reciproc visele și aspirațiile, să se ajute pentru a le îndeplini, în timp ce se ocupă de provocările care vin zilnic cu munca, cu viața de părinți și alte obligații.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel