Data publicării:

Soția germană a unui membru ISIS, condamnată la 10 ani de închisoare

Autor: Andreea Ditcov | Categorie: Stiri
WhatsApp
Pixabay / Soția germană a unui membru ISIS, condamnată la 10 ani de închisoare
Pixabay / Soția germană a unui membru ISIS, condamnată la 10 ani de închisoare
O femeie din Germania, care a aderat la componența grupării islamiste ISIS și s-a căsătorit cu un luptător, a fost condamnată la 10 ani de închisoare, pentru moartea unei fetițe de 5 ani.

O femeie germană care s-a alăturat grupării islamiste ISIS a fost condamnată luni la 10 ani de închisoare pentru moartea unei fetițe yazidi de 5 ani, transmite CNN

Curtea Regională Superioară din München a găsit-o pe femeia, identificată doar ca Jennifer W., vinovată de crime împotriva umanității pentru „înrobire care a dus la deces”, precum și apartenență la un grup terorist străin, a declarat purtătorul de cuvânt al instanței, Florian Gliwitzky

Sclavie modernă. Fetița a fost lăsată să moară în soarele torid

Jennifer W. locuia în Irak cu soțul ei, luptătorul ISIS, în 2015, când acesta a cumpărat ca sclave o femeie din minoritatea Yazidi și pe fiica ei de cinci ani. Gliwitzky a spus că soțul, care se confruntă cu un proces separat la Frankfurt, le-a supus pe femeia Yazidi și pe fiica ei la „abuzuri zilnice”.

„Fica de 5 ani a fost abuzată prin aplicarea repetată de lovituri în zona capului și bruscare prin împingere pe podea. În unul dintre cazuri, căderea a fost atât de puternică încât copilul s-a rănit la umăr”, a spus Gliwitzky. „Copilul a început să ude patul din august 2015...când s-a întâmplat din nou, soțul a legat-o pe copilă cu o lesă și a lăsat-o în soarele arzător din curte. Când Jennifer W. a găsit copilul așa, ea i-a spus soțului ei că trebuia să facă ceva, altfel copilul va muri. Cu toate acestea, ea nu a făcut nimic pentru a salva fetița", a continuat el.

Mama fetiței a fost martorul principal implicat în proces și se afla în sala de judecată când a fost pronunțată hotărârea, potrivit unui comunicat al echipei sale de avocați. În componența echipei s-a aflat și avocatul pentru drepturile omului Amal Clooney.

Primul membru ISIS condamnat pentru faptele sale

În cadrul procesului a fost inclusă și audierea mamei fetiței, care a spus: "Mi-a fost foarte greu să aud verdictul astăzi. Toate amintirile au revenit. Mă bucur că după șase ani instanța germană a stabilit că inculpatul este responsabil pentru mine și moartea fiicei mele, dar nicio sentință din lume nu o va aduce înapoi”.

Avocații femeii au spus că inculpata „este primul membru ISIS care a fost judecat oriunde în lume pentru crime internaționale comise împotriva victimelor din minoritatea Yazidi”.

Procesul a durat 77 de zile. Jennifer W. a negat acuzațiile, iar echipa ei de apărare are acum o săptămână pentru a depune apel la Biroul Procurorului General al Germaniei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel