Soția germană a unui membru ISIS, condamnată la 10 ani de închisoare
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pixabay / Soția germană a unui membru ISIS, condamnată la 10 ani de închisoare
Pixabay / Soția germană a unui membru ISIS, condamnată la 10 ani de închisoare
O femeie din Germania, care a aderat la componența grupării islamiste ISIS și s-a căsătorit cu un luptător, a fost condamnată la 10 ani de închisoare, pentru moartea unei fetițe de 5 ani.

O femeie germană care s-a alăturat grupării islamiste ISIS a fost condamnată luni la 10 ani de închisoare pentru moartea unei fetițe yazidi de 5 ani, transmite CNN

Curtea Regională Superioară din München a găsit-o pe femeia, identificată doar ca Jennifer W., vinovată de crime împotriva umanității pentru „înrobire care a dus la deces”, precum și apartenență la un grup terorist străin, a declarat purtătorul de cuvânt al instanței, Florian Gliwitzky

Sclavie modernă. Fetița a fost lăsată să moară în soarele torid

Jennifer W. locuia în Irak cu soțul ei, luptătorul ISIS, în 2015, când acesta a cumpărat ca sclave o femeie din minoritatea Yazidi și pe fiica ei de cinci ani. Gliwitzky a spus că soțul, care se confruntă cu un proces separat la Frankfurt, le-a supus pe femeia Yazidi și pe fiica ei la „abuzuri zilnice”.

„Fica de 5 ani a fost abuzată prin aplicarea repetată de lovituri în zona capului și bruscare prin împingere pe podea. În unul dintre cazuri, căderea a fost atât de puternică încât copilul s-a rănit la umăr”, a spus Gliwitzky. „Copilul a început să ude patul din august 2015...când s-a întâmplat din nou, soțul a legat-o pe copilă cu o lesă și a lăsat-o în soarele arzător din curte. Când Jennifer W. a găsit copilul așa, ea i-a spus soțului ei că trebuia să facă ceva, altfel copilul va muri. Cu toate acestea, ea nu a făcut nimic pentru a salva fetița", a continuat el.

Mama fetiței a fost martorul principal implicat în proces și se afla în sala de judecată când a fost pronunțată hotărârea, potrivit unui comunicat al echipei sale de avocați. În componența echipei s-a aflat și avocatul pentru drepturile omului Amal Clooney.

Primul membru ISIS condamnat pentru faptele sale

În cadrul procesului a fost inclusă și audierea mamei fetiței, care a spus: "Mi-a fost foarte greu să aud verdictul astăzi. Toate amintirile au revenit. Mă bucur că după șase ani instanța germană a stabilit că inculpatul este responsabil pentru mine și moartea fiicei mele, dar nicio sentință din lume nu o va aduce înapoi”.

Avocații femeii au spus că inculpata „este primul membru ISIS care a fost judecat oriunde în lume pentru crime internaționale comise împotriva victimelor din minoritatea Yazidi”.

Procesul a durat 77 de zile. Jennifer W. a negat acuzațiile, iar echipa ei de apărare are acum o săptămână pentru a depune apel la Biroul Procurorului General al Germaniei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel