Sosuri delicioase pentru carne. Patru rețete simple și savuroase pe care le poți încerca acasă
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Sosurile pentru carne făcute în casă sunt mai delicioase decât cele din comerț, fără doar și poate. Iată patru rețete simple și savuroase de sosuri, care se pregătesc rapid și conferă preparatului un gust deosebit.

Fie că alegi să mănânci carne de porc, fie că preferi carnea de pui, ai nevoie de un sos, care să facă preparatul mai suculent și mai aromat. Preparate din ingrediente simple și sănătoase, fără substanțe dăunătoare, sosurile făcute în casă sunt extraordinare!

În continuare, descoperă patru rețete de sosuri, care te vor uimi și te vor face să le pregătești iar și iar.

Rețete de sosuri delicioase pentru carne făcute în casă

Cele mai bune sosuri pentru carne se prepară din roșii, usturoi, miere, dar și din fructe congelate. Alege-l pe cel care ți se potrivește!

Sos pentru carne cu roșii și busuioc

Pentru acest sos, ai nevoie de: trei căței de usturoi, o roșie, două linguri de ulei de măsline, două linguri de apă, o lingură de oțet de vin, mărar, pătrunjel și busuioc.

Tot ce trebuie să faci este să toci verdeața, să tai roșia în cuburi mici și să dai usturoiul prin presă. Amestecă foarte bine toate ingredientele, iar sosul este gata!

Sos cu muștar Dijon și usturoi

Acest sos gustos se face din doi-trei căței de usturoi, două linguri de muștar Dijon, două linguri de pastă de tomate, o linguriță de oțet de mere și verdeață (pătrunjel, mărar, coriandru sau ceapă verde).

Toacă verdeața și usturoiul, apoi amestecă-le cu muștarul, pasta de tomate și oțetul. În final, adaugă verdeața, amestecă bine și lasă-l puțin să se odihnească, pentru ca aromele să se îmbine între ele.

Sos pentru carne cu miere și sos de lămâie

Sosul cu miere se prepară din două linguri de miere (bineînțeles), două linguri de zeamă de lămâie, o jumătate de linguriță de praf de muștar și o jumătate de linguriță de boia.

Amestecă toate ingredintele și lasă-le, într-un vas, pe foc, până când ajung la punctul de fierbere. Se servește rece și merge de minune cu puiul prăjit sau preparat la cuptor.

Rețetă de sos pentru carne cu fructe congelate

Carnea merge de minune cu fructele, grație gustului lor dulce-acrișor. Acest sos se prepară din 300 de grame de merișoare congelate (sau proaspete), 100 de grame de coacăze congelate, trei linguri de zahăr și o lingură de ghimbir răzuit.

Pasează fructele cu blenderul sau cu o furculiță, până când obții un piure omogen. Apoi, pune piureul într-un vas mic, adaugă zahărul și lasă totul să fiarbă la foc mic, până când dă în clocot, iar zahărul este topit. Foarte important este să lași sosul să se răcească înainte de a-l servi. Poți adăuga, dacă preferi, câteva merișoare sau coacăze proaspete. Sosul merge perfect alăturat cărnii roșii, scrie BZI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel