Șoșoacă cheamă fermierii în București. Bogdan Chirieac: Rolul protestului este ca doamna senatoare să-și acumuleze capital politic
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Foto: Inquam, de Octav Ganea
Foto: Inquam, de Octav Ganea
Analistul politic Bogdan Chirieac este de părere că scopul protestului de duminică al fermierilor este doar pentru a aduce un capital politic suplimentar senatoarei Diana Șoșoacă (SOS), deși problemele manifestanților sunt reale și nimeni nu pare să-și dorească rezolvarea lor.

„Rolul protestului făcut de doamna Șoșoacă este ca doamna senatoare să-și acumuleze capital politic pentru partidul dumneaei. E doar pentru sine și pentru partidul domniei sale. Dar nemulțumirile sunt evidente. Situația e gravă și nici nu dă cineva semne că vrea să o îndrepte. Oamenii ăștia (fermierii și transportatorii) muncesc din greu și cinstit. Ce să facem? Avem și ordonanța ticăloșiei, dată între Crăciun și Anul Nou, care desființează microîntreprinderile. Multe alte lucruri au fost băgate acolo, nu le-am descoperit noi încă pe toate, pentru că nu suntem toți experți. În orice caz, contabilii s-au luat cu mâna de cap.

Deci măsurile luate de domnul Boloș au avut darul să lovească grav în antreprenoriatul din România. În tot antreprenoriatul, atât românesc, cât și străin. Acum ANAF-ul văd că a început un șir de controale abuzive la firmele românești, fiindcă la străini nu au cum. Acolo au departamente cu expertiză judiciară, sunt corporații, n-au tupeu să meargă acolo. Nu în felul ăsta crești taxe și impozite și nu în felul ăsta crești economia. Nu vrea să înțeleagă statul român, la 35 de ani de la Revoluție, că banii lui sunt doar din taxe și impozite de la companii și de la oameni. Așa trăiesc statele democratice. La noi, tot ce înseamnă administrație s-a apucat să asuprească mediul privat”, a declarat Bogdan Chirieac, într-o intervenție telefonică la Realitatea TV.

FOTO: Octav Ganea/ Inquam

Programul protestului fermierilor şi transportatorilor din Bucureşti

Primăria Capitalei a anunțat că protestul fermierilor și transportatorilor, aprobat pentru ziua de duminică, va avea loc în intervalul 09.30 – 22.00, și va implica aproximativ 100 de tractoare și 100 de capete tractor de tir. 

Detaliile privind traseul au fost stabilite și transmise publicului, iar evenimentul va începe cu adunarea mijloacelor auto între orele 6:00-6:30 pe Sos. Alexandriei, banda 1 de circulație, segmentul cuprins între Șoseaua de Centură și Sos. București Măgurele.

Între orele 6:30-7:00, vehiculele se vor deplasa până în Piața Constituției pe un traseu bine stabilit, respectând regulile de circulație, fără restricții de trafic. Deplasarea și parcare vor fi coordonate sub supravegherea forțelor de ordine până la ocuparea spațiului destinat protestului în Piața Constituției.

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că aprobarea protestului pentru trei zile este în concordanță cu principiul de a nu afecta traficul din București, evitând Piața Victoriei. Controversele au apărut în jurul persoanelor implicate în solicitarea de protest. Prefectul Capitalei, Rareș Hopincă, a menționat că inițial, avocatul Bogdan Petre, presupus a fi avocatul Dianei Șoșoacă, a făcut cererea în nume personal pentru 50.000 de persoane, 100 de tractoare și 100 de capete tractor de tir în Piața Victoriei.

Cu toate acestea, în urma negocierilor, s-a redus numărul de protestatari și s-a schimbat locația pentru Piața Constituției. Nicușor Dan a respins anterior mai multe cereri de proteste, dar a aprobat-o pe aceasta, menționând că nu va afecta circulația rutieră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel