Şoselele din România pe care se produc cele mai multe accidente. Drumul pe care au murit 61 de persoane, în 9 luni. Alte 50, rănite grav
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pexels
Sursa: Pexels
Cms. şef Bogdan Oproiu, din cadrul Direcţiei Rutiere a IGPR, a vorbit la DC NEWS despre şoselele din România pe care se produc cele mai multe accidente rutiere, cu date concrete. 

"Pentru încă un an, România s-a situat pe primul loc din punct de vedere al mortalităţii la nivelul ţărilor membre UE. Am înregistrat un indice de 86 de persoane decedate la 1 milion de locuitori, faţă de media din UE care este de 46 de persoane decedate la milionul de locuitori. Dacă ne uităm mai în spate, la nivelul anului 2016, 2017, chiar 2018, putem spune că siguranţa rutieră în România a crescut, pentru că în acea perioadă înregistram chiar şi 98 de persoane decedate la milionul de locuitori. Astfel, pentru a menţine acest trend, România şi-a asumat ca la sfârşitul decadei 2021-2030 să reducă mortalitatea din accidente rutiere şi vătămările corporale grave cu 50%. 

Revenind la 2023, la primele 9 luni, păstrăm acest trend descendent. Avem o scădere cu 4% a numărului accidente grave, o scădere cu 8% a numărului persoanelor decedate şi cu 3% a numărului persoanelor rănite grav", a declarat cms. Bogdan Oproiu. 

Pe ce şosele au loc cele mai multe accidente 

"Şi sectoarele de drum, într-adevăr, au specificul lor. Dacă este să ne referim la drumurile naţionale, cel mai afectat din punct de vedere al siguranţei rutiere este DN2, unde am înregistrat 80 de accidente grave în primele 9 luni, soldate cu decesul a 61 de persoane şi 50 de persoane au fost vătămate corporal grav. El este urmat de DN1, DN6 şi DN7. Într-adevăr, ele sunt şi cele mai lungi tronsoane de drum naţional, de asta specificul este aparte faţă de celelalte artere. În mod constant desfăşurăm acţiuni preventive pe aceste sectoare pentru a reduce riscul rutier. DN2 rămâne în fruntea clasamentului, dacă îi putem spune aşa", a mai declarat Bogdan Oproiu. 

Accident grav pe DN2 chiar pe 21 octombrie 

Patru persoane au fost rănite şi transportate la spital, sâmbătă, între acestea şi un copil de 7 ani, în urma unui accident rutier în care au fost implicate trei autovehicule.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, evenimentul rutier s-a produs pe DN2 (E85), la ieşire din localitatea Gura Câlnăului.

Din primele date de la faţa locului este vorba despre o coliziune între trei autoturisme - două maşini se deplasau pe sensul de mers Buzău spre Râmnicu Sărat, conduse de doi bărbaţi în vârstă de 24 şi 38 de ani, din Buzău şi Bucureşti, şi o a treia, condusă pe sensul opus de mers, de un bărbat de 45 de ani, din Vrancea.

La faţa locului au intervenit mai multe echipaje de ambulanţă, Poliţie şi pompieri.

"Accidentul s-a soldat cu rănirea a patru persoane - şoferul de 45 de ani, un minor de 7 ani, din Vrancea, şoferul de 24 de ani şi pasagera acestuia, o tânără de 24 de ani, din Zărneşti. Persoanele au fost preluate de ambulanţă şi transportate la spital pentru îngrijiri medicale", a precizat IPJ Buzău.

Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul, scrie Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel