Șosea blocată în București în noaptea de duminică spre luni: Urmărire ca-n filme, sfârșită cu o ciocnire frontală și doi polițiști la spital - foto
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
O șosea a fost blocată, în noaptea de duminică spre luni, de zeci de mașini de poliție, după o urmărire și o ciocnire frontală cu una dintre mașinile de poliție.

UPDATE: Un martor a afirmat la Antena 3 că mașina de poliție era la un pas să lovească taxiul în care se afla, ca ulterior să intre frontal în mașina urmărită. Șoferul ar fi fost lovit de agenții de poliție. 

Un șofer de 31 de ani care conducea haotic și nu a oprit la semnalele polițiștilor a fost urmărit de polițiști în timp ce a continuat să conducă haotic pe străzile Capitalei. 

Urmărirea s-a încheiat cu o ciocnire frontală între mașina șoferului urmărit și o mașină de poliție. Doi polițiști au ajuns la spital, unul fiind rănit grav. De asemenea, și pasagerul din mașina urmărită a fost rănit.

Șoferul, pozitiv la alcool și o substanță interzisă

”La data de 12 februarie a.c., în jurul orei 23.45, polițiști din cadrul Brigăzii Rutiere, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza sectorului 3, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui conducător de autovehicul care circula pe Bd. Camil Ressu.

Conducătorul autovehiculului nu s-a conformat semnalului și a încercat să se sustragă, continuându-și deplasarea.În acest context, polițiștii au pornit în urmărirea acestuia, solicitând totodată sprijin colegilor aflați în proximitatea zonei prin intermediul stației emisie-recepție.

În momentul în care a ajuns pe Șos. Colentina, la intersecția cu strada Cremenita, a intrat în coliziune cu o autospeciala de poliție. Din accident a rezultat rănirea conducătorului autospecialei și pasagerului din autospeciala de poliție, precum și a pasagerului din autovehiculul urmărit.

Conducătorul autovehiculului urmărit a fost identificat în persoana unui bărbat în vârstă de 31 ani. Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0.41 mg/l, precum și cu aparatul Drugtest, care a relevat prezența unei substanțe interzise în organism.

În acest context, conducătorul autovehiculului a fost condus la sediul INML în vederea prelevării de mostre biologice. Cercetările sunt continuate de către Brigada Rutieră, în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în a avut loc evenimentul și pentru luarea măsurilor legale.” arată comunicatul oficial. 

Pe grupul Info Trafic București și Ilfov, un internaut a scris: ”Soseaua Colentina blocata total dinspre Doamna Ghica spre Maior Vasile Bacila, sunt peste 20 de masini de politie, dar nu stiu ce s-a intamplat”, ulterior precizând că circulația e blocată complet, pe ambele sensuri. 

”Ca în SUA. Asa trebuie sa facă toți polițiștii. Nu oprești, să se ia după tine și să te prindă cu orice mijloace. Respect polițiștilor care în seara asta și-au făcut datoria. Așa se face!!!” a comentat un internaut. ”Nu e un simplu accident. Șoferul golf-ului era urmărit de poliție, nu oprise la semnal, îl urmăreau mai mult echipaje” a scris un altul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel