În special, pesto-ul genovez face parte din produsele agroalimentare tradiționale din Liguria, recunoscute de Ministerul Agriculturii din Italia, iar denumirea sa este supusă specificațiilor consorțiului de pesto genovez, potrivit Nonsprecare.
Cum se prepară?
Simplu de preparat și perfect ca și condiment pentru preparatele de vară, iată rețeta de pesto genovez.
Igrendiente pentru 600 de grame de paste
50 g frunze de busuioc, 2 caței de usturoi, 15 gr semințe de pin sau nuci, 70 gr de Parmigiano Reggiano, 30 gr de Pecorino, 100 ml ulei de măsline extravirgin, un praf de sare grunjoasă.
- Se curăță frunzelede busuioc: nu le spălați, folosiți un șervețel moale pentru a le curăța. Dăcă totuși vă este greu, puteți spăla frunzele dar acestea trebuie lăsate la uscat. ATENȚIE: acest pas trebuie făcut cu delicatețe, pentru că dacă frunzele sunt mototolite se vor înnegri și vor face pesto să aibă gust amar. Folosiți un mojar de marmură și un pistil de lemn. Zdrobiți mai întâi cei doi căței de usturoi decojiți și câteva boabe de sare.
- Adăugați apoi frunzele de busuioc și sarea ramasă, și cu mișcări circulare continuați să amestecați: veți observa că din busuioc va ieși un lchid verde, acesta este momentul în care trebuie să adăugați semințele de pin sau nucile.
- La final, continuând să amestecați, adăugați brânzeturile rase si uleiul, treptat, puțin câte puțin ca la maioneză.
- Timpul pe care îl dedicați pregătirii este fundamental: trebuie să fie cât mai puțin, doar așa veți evita ca busuiocul și alte ingrediente să se oxideze.
- NU folosiți blenderul. Acesta încălzeste pesto-ul și îl va face amar. Dacă totuși nu aveți altă variantă, îl puteți folosi dar cu mișcări scurte pentru a vă asigura că acesta nu va încălzi sosul în procesul de rotire.
- Sosul rezultat se poate ține la frigider până la 10 zille dar asigurați-vă că deasupra contenitorului ați adăugat un surplus de ulei de măsline astfel încât să asigure o etanșare a sosului. Se poate ține și la congelator cu condiția ca dezghețarea să se facă lent, la temperatura camerei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Semnalul dat de BNR privind economia. Adrian Negrescu: Ce urmează pentru România
- Marea reorganizare din Ministerul Muncii: Sunt mai puțini cu... 7 angajați!
- Hellvig: În urmă cu 25 de ani era un om normal și nimic nu îl recomanda pentru vreo funcție. Dacă ar fi să recomand un model de urmat, el e unul dintre numele care îmi vine în minte
- Plăcintă de mere cu aluat turnat, ca-n Ardeal. Rețeta din moși strămoși
- Infracțiuni economico-financiare, cu prejudicii foarte mari, în care sunt angrenate persoane din funcții publice, din administrația locală, dar și afaceriști. Cms. Neagu Claudiu vine cu dezvăluiri
- Ai avut telefon fix în trecut? Ești bun de plată azi! Avocatul Bărbuceanu îți spune ce să faci în astfel de situații
- Județul care a devenit un șantier în ultimii 4 ani. Claudiu Catana: Se lucrează la drumuri, la poduri și la port / video
- Autostrada București - Alexandria. ”Astăzi e nenorocire, cozi kilometrice, mai ales în weekend”. Gâdea și Catana dau asigurări: Se va face. Vă spun două motive
- Tânărul cu barbă din această fotografie restaurată a avut, la un moment dat, toată România la picioare. L-a sfidat până și pe Regele Carol 1
- Solicitarea CPI de arestare a lui Netanyahu este șocantă, subliniază Chirieac. ”Este pentru prima dată când amestecă victimele cu agresorii”
- Cum sunt prinse firmele cu administrator fictiv, numit și „om de paie”. Comisar: Întotdeauna identificăm adevăratul șef, aceștia nu scapă
- Lupta dependenților, de două ori mai grea într-un cuplu în care ambii consumă. Psiholog: Partenerul poate fi un obstacol în calea recuperării
- România o ia pe urmele Greciei. Negrescu: Cheltuielile statului, cu 28% mai mari în 2024, în țara codașă la colectarea TVA