Sos delicios de cașcaval, gata în 3 minute. Rețeta simplă
Autor: Nicoleta Baciu | Publicat pe: 02 dec 2022, 13:06
WhatsApp
Sos delicios de cașcaval, gata în 3 minute. Rețeta simplă. Sursa - pixabay.com
Sos delicios de cașcaval, gata în 3 minute. Rețeta simplă. Sursa - pixabay.com
Un sos delicios poate fi preparat din cele mai simple și mai accesibile produse.

Un exemplu, este sosul de cașcaval, care poate fi consumat cu paste, carne, salată sau pe o felie de pâine prăjită.  Acest sos este ușor de gătit în cuptorul cu microunde. Alternativ, sosul poate fi folosit pentru chipsuri sau biscuiți.

Luați un recipient adânc de sticlă și puneți 70 de grame de cașcaval ras. Deasupra se adaugă jumătate de pahar de lapte, în care ați dizolvat o lingură de amidon.

Pieptul de pui se usucă când este copt? Două ingrediente secrete vor face carnea suculentă

Compoziția rezultată trebuie amestecată bine. Trebuie să adăugați și puțină sare. Vasul se dă în cuptorul cu microunde pentru două minute. Imediat ce timpul a trecut, vasul trebuie scos din cuptor. Amestecați bine sosul. Apoi vasul se dă din nou în cuptorul cu microunde pentru încă un minut.

Sosul este gata. Îl puteți turna peste pastele fierte. Sau puteți înmuia pâine prăjită în el. În orice caz, va fi foarte gustos. 

 

Clătite grecești: o rețetă simplă pentru un mic dejun delicios pentru întreaga familie

 

Încercați să gătiți clătite în stil grecesc, cu ingrediente originale.  Clătitele pot fi preparate cu diferite umpluturi: dulci sau sărate. Cel mai adesea sunt servite la micul dejun, cu o ceașcă de cafea sau ceai. 

Clătitele se fac adesea toamna și iarna, când vrei o masă sățioasă și copioasă. Pentru clătitele grecești, veți avea nevoie de:

200 grame de făină;

3 ouă;

500 ml lapte;

5 grame de sare;

1 lingură de zahăr, 

20 ml ulei vegetal;

300 grame de iaurt natural;

600 grame de file de pui fiert;

500 grame de brânză feta;

ceapă verde.

 

Rețeta pas cu pas

 

În primul rând, amestecați laptele cu ouăle, apoi adăugați, treptat, făina cernută, sarea și zahărul. Bateți cu un mixer, apoi turnați uleiul vegetal. Încingeți o tigaie antiaderentă și gătiți clătite pe ambele părți la foc mediu.

Piure de cartofi cu brânză și bacon, la cuptor: o rețetă originală pentru o cină copioasă

Pregătiți umplutura. Pieptul de pui fiert trebuie tăiat în fâșii subțiri, iar ceapa verde - tocată fin. Se amestecă carnea și ceapa cu brânză feta și se întinde peste clătite.

Formați plicurile și puneți-le într-o formă unsă cu ulei vegetal. Trimiteți clătitele grecești în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de cinci minute. 

Clătitele vor fi foarte gustoase cu  iaurt sau un sosul preferat. La servire se pot decorate cu verdeață toată. Poftă bună!

 

Pizza apetisantă, preparată într-o tigaie, este gata în doar 10 minute. Rețeta ușoară

 

Îți place să mănânci pizza, dar nu ai timp să o gătești. Gândul că ar putea dura mai mult de o oră să stai în bucătărie te sperie? Iată o rețetă cu care vei putea prepara rapid o pizza delicioasă la tigaie. Pizza rapidă, la tigaie, pregătită după această rețetă, va fi suculentă și foarte fragedă.

Chiftele din carne de curcan în stil thailandez: o rețetă neobișnuită

Mâncarea este potrivită dacă ai musafiri neașteptați sau vrei să pregătești un mic dejun copios pentru familie. În orice caz, toată lumea va fi mulțumită, iar pizza se va termina rapid de pe masă. Compoziția umpluturii nu este esențială, poți folosi ingredientele preferate pentru pizza.

Ingrediente pentru aluat:

smântână - 4 linguri,

maioneză - 4 linguri,

ouă - 2 bucăți,

făină - 9 linguri,

Pentru umplutură:

cașcaval tare - 50 grame,

șuncă sau cârnați - 100 grame,

roșie - 1 bucată,

verdeață - după gust.

 

Prepararea

 

Se amestecă toate ingredientele pentru aluat. Ar trebui să obții un aluat lichid ca smântâna. După aceea, toarnă-l într-o tigaie unsă cu puțin ulei vegetal.

Întinde șunca sau cârnații feliați. Pune feliile de roșie deasupra cărnii. După aceea, stropește totul cu cașcaval ras și acoperă cu un capac. Pune tigaia pe aragaz și gătește pizza la foc mic. După 5 minute, presoară cu verdeață tocată.

Cașcavalul trebuie să se topească frumos, iar fundul blatului trebuie să se rumenească puțin. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?