Sorina Matei, reclamaţie pe numele Anei Birchall: Refuză să răspundă
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sorina Matei
Sorina Matei
Jurnalista Sorina Matei a anunţat că a depus o reclamaţie administrativă pe numele Anei Birchall, ministrul Justiţiei, dar şi la adresa biroului de justiţie al instituţiei. 

"Vă anunţ că am formulat astăzi o reclamaţie administrativă la adresa doamnei Birchall şi a biroului de presă al MJ pe care dânsa îl patronează, pentru că doamna Birchall şi biroul de presă al MJ REFUZĂ de 3 luni şi 8 zile să respecte legea în România. Mai precis, Birchall şi Biroul de Presă al MJ refuză de 3 luni şi 8 zile să răspundă la o solicitare pentru informaţii de interes public şi refuză chiar să dea număr de înregistrare obligatoriu la solicitarea pe Legea 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public trimisă încă de pe 1 iulie 2019. O persoană care încalcă cu intenţie drepturi şi libertăţi fundamentale şi constituţionale în această ţară, ca dreptul la informare, principiul transparenţei decizionale în vederea corectei informări a opiniei publice, chiar din fruntea Ministerului Justiţiei, va trebui să răspundă legal. Ca atare, am formulat reclamaţie administrativă şi îmi rezerv dreptul de a chema în instanţă MJ pentru că lezează dreptul meu şi al oamenilor la informare şi liberul acces garantat legal la informaţiile de interes public.

PS. MJ e obligat legal să dea număr de înregistrare astăzi la reclamaţia administrativă", a scris Sorina Matei pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel