Sorina Matei, atac la Traian Băsescu
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Sorina Matei îl atacă pe  Traian Băsescu, acuzându-l că a ieșit la atac împotriva Justiției doar pentru a o apăra pe  Elena Udrea.

"Traian Băsescu. Declarație 29 Aprilie 2015. Se anunțase deja mutarea a doua zi a lui Guantanamo Pleșcoy la Târgșor. Susținere pentru proiectul lui Șerban Nicolae, pupila pușcăriașului Cătălin Voicu.

"Vreau să vă spun că, spre exemplu, față de ce s-a întâmplat în Parlament. Am văzut LAȘITATE. LAȘITATE ieri, ÎN COMISIA JURIDICĂ. Au acceptat să se găsească soluții, să nu mai fie defilarea cu cătușe pentru oameni care nu sunt condamnați, DAR N-AU ACCEPTAT SĂ STABILEASCĂ, ÎN CE CONDIȚII ÎI ARESTEZI, FRATE? Or, arestarea preventivă care este înainte de condamnare, acel om are prezumția de nevinovăție, trebuie precis reglementată.Sunt greșeli în noul Cod Penal sau erori. De aceste erori se profită, fortându-se nota, cu arestările ca să arătăm că luptăm împotriva corupției.(...) Dar TREBUIESC STABILITE NIȘTE CRITERII. ÎN CE CONDIȚII ARESTEZI un om înainte de a fi judecat? (...) De ce credem că s-au născut peste noapte o categorie de oameni, judecători plus procurori, care sunt Dumnezeii națiunii române și nu sunt de același tip cu găinarii care fură prin Consiliile Județene?"

Citește și: Traian Băsescu, precizări după atacul furibund lansat pe Facebook la adresa parlamentarilor

Traian Băsescu. Declarație 7 Mai 2015. În timp ce Guantanamo Pleșcoy iese de la Târgșor, plasată în arest la domiciliu. Nu mai susține proiectul adoptat tacit de Senat al lui Șerban Nicolae, pupila pușcăriașului Cătălin Voicu.

"Opriți-vă, IMBECILILOR! Un grup de parlamentari a început o bătălie nemiloasă cu codul penal și cu justiția pentru a înlocui sintagma "suspiciuni rezonabile" cu sintagma "indicii temeinice". Eu, ca om politic, susțin că formularea actuală trebuie să rămînă pentru că dă un spectru foarte larg de apreciere judecătorului. Încercarea de a-l încorseta pe judecător în criterii înguste, la aprecierea arestării preventive, ar fi o greșeală și, în mod categoric, problema sistemului nostru judiciar nu este aici."

Citește și: Traian Băsescu: "Opriți-vă, imbecililor!"

CE SPUNE LEGEA. Noul Cod de Procedură Penală. SECŢIUNEA a 6-a

Arestarea preventivă. ART. 223. Condiţiile şi cazurile de aplicare a măsurii arestării preventive
(2) Măsura arestării preventive a inculpatului poate fi luată şi dacă din probe rezultă suspiciunea rezonabilă că acesta a săvârşit
-o infracţiune intenţionată contra vieţii
- o infracţiune prin care s-a cauzat vătămarea corporală sau moartea unei persoane
- o infracţiune contra securităţii naţionale prevăzută de Codul penal şi ALTE LEGI SPECIALE
- o infracţiune de trafic de stupefiante, trafic de arme, trafic de persoane, acte de terorism
- SPĂLARE A BANILOR
- falsificare de monede ori alte valori, şantaj, viol, lipsire de libertate
- EVAZIUNE FISCALĂ, ultraj, ultraj judiciar
- O INFRACȚIUNE DE CORUPȚIE
- o infracţiune săvârşită prin mijloace de comunicare electronică sau o altă infracţiune pentru care legea prevede pedeapsa închisorii de 5 ani ori mai mare şi, pe baza evaluării gravităţii faptei, a modului şi a circumstanţelor de comitere a acesteia, a anturajului şi a mediului din care acesta provine, a antecedentelor penale şi a altor împrejurări privitoare la persoana acestuia, se constată că privarea sa de libertate este necesară pentru înlăturarea unei stări de pericol pentru ordinea publică", a scris fostul realizator B1 TV pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel