Sorin Ovidiu Vîntu rămâne în închisoare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Sorin Ovidiu Vîntu rămâne în închisoare, a decis, joi, Tribunalul Ilfov, care a menţinut hotărârea Judecătoriei Sectorului 4 prin care a fost respinsă cererea de liberare condiţionată.

Sorin Ovidiu Vîntu va avea totuși posibilitatea, după 22 august, de a face o nouă solicitare de liberare condiţionată, care va fi judecată pe fond de Judecătoria Sectorului 4.

În 26 mai, cererea de liberare condiţionată formulată de Sorin Ovidiu Vîntu - încarcerat după condamnarea la închisoare din dosarul privind favorizarea lui Nicolae Popa - a fost respinsă ca nefondată de magistraţii de la Judecătoria Sectorului 4.

Instanţa a arătat, în motivarea deciziei, că timpul executat de Vîntu din cei doi ani de închisoare pentru favorizarea lui Nicoale Popa nu este suficient pentru ca acesta să-şi însuşească scopul preventiv şi educativ al pedepsei.

Citește și: Vîntu, condamnat definitiv de ICCJ la 2 ani de închisoare cu executare

Vîntu se află la penitenciar după ce a fost condamnat definitiv de instanţa supremă, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul favorizării lui Nicolae Popa.

El a fost eliberat la 1 mai 2013, din Penitenciarul Jilava, după ce a executat un an de închisoare pentru şantajarea lui Sebastian Ghiţă.

La jumătatea lunii iulie, Vîntu a primit o nouă condamnare: şase ani şi două luni de închisoare, în dosarul Petromservice. Decizia nu este însă definitivă.

Omul de afaceri este judecat şi în dosarul privind devalizarea Fondului Naţional de Investiţii, fiind acuzat de spălare de bani şi instigare la delapidare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel