Sorin Oprescu, liber. Chirieac: O palmă dată justiției din România
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Bogdan Chirieac a comentat punerea în libertate a lui Sorin Oprescu.

Sorin Oprescu a fost pus în libertate de autoritățile elene. Acesta va trebui să se prezinte de două ori pe lună la Poliție și, de asemenea, să plătescă o garanție de 5.000 de euro (citește mai mult AICI).

Analistul politic Bogdan Chirieac a intervenit telefonic la Antena 3, unde a vorbit despre punerea în libertate a lui Sorin Oprescu:

„Păi, după motivarea dată de onorabila curte, motivare care merge foarte bine într-un ziar tabloid, nu în rigoarea, seriozitatea și sobrietatea unei instanțe de judecată, deci numai pe baza acelei motivări, Oprescu nu putea să fie decât eliberat, să știți.

Chestiunea aia cu tot felul de ziceri care nu aveau legătură cu cauza, care nu au fost investigate, concubina costisitoare și alte lucruri, că toată viața a luat bani, domn'le, acolo era judecat pe o speță exactă, nu știu cât erau, 10-15.000 de euro, ce-i cu ei?! Vinovat, nevinovat, dar nu acel roman fluviu, plus că înțelegem foarte clar că întâi nu s-au înțeles cei doi judecători din complet, s-a adus al treilea judecător, o distinsă doamnă, iar judecătorul a făcut opinie separată, nefiind de acord cu decizia aceea“, a spus Bogdan Chirieac.

„O palmă dată justiției din România“

Jurnalista Gina Vacariu l-a întrebat pe Bogdan Chirieac dacă această decizie este o „palmă dată justiției din România“.

„Din nefericire, obrazul justiției din România este atât de pătat încât orice palmă, orice pată, nu se vede, cu toată dragostea. Problema fundamentală a țării noastre, iar asta ar trebui discutată în CSAT, că acum domnul Iohannis are și Guvernul, și Parlamentul, și toate structurile, ar fi edificarea unei justiții funcționale. Justiția în România este nefuncțională. Noi vedem și vorbim la televiziune și în presă de justiția penală, dar și justiția civilă este nefuncțională. Sunt oameni care se judecă zeci de ani pe un petec de teren, licitații în care se judecă acel câștigător cinci ani, iar apoi nu mai e cazul de licitație și ăsta e unul dintre motivele principale pentru care România e singura țară din UE, singura țară, doamnă, pentru numele lui Dumnezeu, care n-are infrastructură, despre ce vorbim?

Toate astea se duc în justiția din România, care este pălmuită, că ăsta-i adevărul, de tot mai multe state membre ale Uniunii Europene, dar și state care nu sunt membre, că Marea Britanie nu mai e membru și putem spune orice, numai că Marea Britanie nu e țară europeană nu putem spune. De la justiția de acolo, din Franța, din Italia, din Grecia, din Ungaria lui Viktor Orban, cu regim iliberal, apropiat de Putin și cu mari probleme democratice, cineva ar trebui să bage de seamă că în România ar trebui reformată justiția din temelii. Nu merge sistemul“, a conchis Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel